Recent comments

Friss Hírek

Buffon: Németország erős, de ez nem probléma




Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Materazzi... Így kezdődött az olasz csapat névsora a 2006-os Világbajnokság elődöntőjében. Buffon, Abate, Bonucci, Barzagli [..]
Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Materazzi... Így kezdődött az olasz csapat névsora a 2006-os Világbajnokság elődöntőjében. Buffon, Abate, Bonucci, Barzagli... Így fog kezdődni az olasz csapat névsora 2012-ben, az Európa-bajnokság elődöntőjében. A közös pont, ahogy legszemfülesebb olvasóink már biztosan kiszúrták: Gianluigi Buffon.
Buffon 1998 óta, tehát idestova 14 esztendeje a válogatott első számú hálóőre, amennyiben egészséges. A 2000-es Eb-ről ugyan sérülés miatt lemaradt, de azóta minden nagy világeseményen ott volt az Azzurri kapujában, immáron 119-szeres válogatottnak mondhatja magát. Pazar karrierje során kijutott neki a jóból (bajnoki címek, világbajnoki cím, BL-menetelés), de a rosszból is (sérülések, elbukott BL-döntő, 7. hely, Serie B), de Buffon mindig Buffon maradt. Vele a kapuban ma is nyugodtan nézünk szembe az Európa-bajnoki rekorder német válogatottal, bár ő maga is elismerte: Németország a meccs esélyese. De nem is Buffon nyilatkozott volna, ha nem emeli ki: nekünk is van esélyünk.
"Tudjuk, fűti őket a bosszú vágya. Emellett elképesztően erősek, talán a legerősebbek. De én úgy gondolom, Spanyolország továbbra is a legjobb csapat Európában, márpedig mi jó meccsen ikszeltünk a spanyolokkal, ahol kis odafigyeléssel akár győzhettünk volna...Miért ne állíthatnánk meg a németeket?" - tette fel a nyilvánvaló kérdést Buffon, aki ezt követően a siker receptjét is megadta:
"Nem szabad hibáznunk, egyetlenegyszer sem. Emellett persze egy kis szerencsére is szükségünk lesz, amely minden nagy csapat sajátja."
Super Gigi elmondta, szívesen néz szembe a németekkel.
"Hogy miért? Mert ez a meccs egy örök klasszikus, Európa két legeredményesebb csapatáról van szó, ezt nem kell tovább részleteznem, ha azt mondom: 7 világbajnoki cím. Egész Dél-Amerikának alig van több... Ráadásul a legutóbbi egymás elleni tétmeccsünk egy fantasztikus emlék számomra, pályafutásom egyik legjobb és legszebb emlékű meccse."
"Gyengeségeik? Nincsenek. Akiket legjobban csodálok közülük? Klose és Gomez. Hogy Neuer lesz-e egyszer a világ legjobb kapusa? Nem tudom. Mindenkinek van egy története. Már most hatalmas játékos, nagyszerű védésekre képes, nagyon erős. Nem kis teljesítmény, hogy ilyen fiatalon ő a Bayern és a Nationalelf egyese."
"Igen, a számok nekünk kedveznek, de a statisztikák a múlt, a mai meccs pedig a jelen. Egy statisztika bármelyik pillanatban felborulhat. Természetesen remélem, hogy ez a statisztika ma csak a mi irányunkba fog változni."
"Klinsmannékat megverni óriási élmény volt, hihetetlen elégedettséggel töltött el, hiszen saját pályájukon, hazai közönségük előtt győztük le őket a Vb egyik kulcsmeccsén, aztán pedig Berlinben megnyertük a döntőt is..."
Buffon felesége, a cseh szupermodell, Alena Seredova is ott lesz a mérkőzésen, így Gigi számára is szeretne majd bizonyítani.
"Tudva, hogy Alena velem van és szurkolni fog nekem, óriási pluszt, nagy motivációt, nagy örömöt jelent nekem. Ma este érte is fogok játszani!"
azzurri.co.hu