Recent comments

Friss Hírek

Anglia-Olaszország: Játékos osztályzatok


Gianluigi Buffon: 8
Gyakorlatilag tökéletes estét produkált Buffon, akinek a 6. percben földöntúli bravúrt kellett bemutatnia Glen Johnson lövésénél, de Gigi természetesen a helyén volt. Ezt követően igazi védenivalója nem is akadt, de amikor kellett, a helyén volt, a büntetőpárbajban pedig kétszer is remekül olvasott az angolok gondolataiban, Ashley Cole lövését meg is fogta.
Ignazio Abate: 6,5
Védekezésben nem sok dolga akadt, mivel a várt angol offenzívák elmaradtak. Ashley Young ennek ellenére néhányszor be tudta forgatni, emellett támadásban sem volt eléggé aktív. Lecserélése jogos, de 0-0-nál kissé meglepő volt.
Andrea Barzagli: 7,5
Remekül futballozott a Juventus idei védelmének legmegbízhatóbb pontja. Bár összeszedett egy véleményes sárga lapot, és a meccs első 5-10 percében ő is kicsit bizonytalan volt, gyorsan összekapta magát és gyakorlatilag levette a pályáról előbb Welbecket, majd Carrollt.

Leonardo Bonucci: 7,5
Klubtársához hasonlóan ő is nagyszerű meccset zárt, az első percek angol támadásaitól és az akkori olasz védelmi bizonytalanságokon kívül nem is látszott meg Giorgio Chiellini hiánya a védelmen. Wayne Rooney-nak momentuma sem volt mellette, Prandelli kemény döntés elé néz, amennyiben Chiello bevethető lesz a németek ellen.

Federico Balzaretti: 6,5
Az első félidőben nagyon aktívan futballozott, jó védőmunkája mellett a támadásokat is nagyszerűen segítette, apró szépséghiba, hogy éppen emiatt sokszor nagyon egyoldalassá vált a válogatott játéka. A második félidőre visszább húzódott, a súlypont a jobb oldalra tevődött át, a hosszabbításra pedig teljesen eltűnt.

Daniele De Rossi: 7,5
Rögtön a 2. percben az Eb egyik legnagyobb gólját lőhette volna - ehelyett a legnagyobb kapufáját lőtte. Később 2,5 méterről sem sikerült eltalálnia a tátongó kaput, ellenben távolról ismét veszélyeztetett. Visszavontan játszott, óriási mezőnymunkát végzett, Gerrardot nagyrészt ki tudta venni a játékból. Később Nocerino váltotta.

Andrea Pirlo: 8 (A mérkőzés legjobbja)
Pazar labdák, remek cselek, fantasztikus meglátások: csak a szokásos Andrea Pirlotól. A Milant 10 évig erősítő játékos az első félidőben magasan a mezőny fölé lőtt, több gólpasszt is kiosztott, amelyekből nem miatta nem lett gól. A végére ugyan kicsit elfáradt, de összességében pazarul teljesített, amikor pedig a büntetőpárbajban 1-2-nél bePanenkázta a 11-est, pár pillanatra mindenképpen a világ legjobbja lett.

Claudio Marchisio: 6,5
Jó első és kicsit gyengébb második félidőt produkált. Sokat szervezett és ahogy azt megszokhattuk, volt néhány Pirlo-szintű labdája is - például a 2. percben De Rossi kapufájánál. Később egyre többször szürkült bele a mezőnybe, az angolok felismerték hogy jobban kell rá vigyázniuk, és sikeresen oldották meg a feladatot.

Riccardo Montolivo: 6
Az eddigi kevés játéklehetőség után ma 120 percet kapott Prandellitől, de nem sikerült minket meggyőznie arról, hogy több szerepet kéne kapnia. Volt ugyan pár jó labdája, de összességében nagyon sokszor észrevehetetlenül és pontatlanul játszott, ráadásul - olasz oldalról egyedüliként - kihagyta a 11-est, amivel borzasztó nehéz helyzetbe hozta a társakat.
Antonio Cassano: 6
Semmi sem jött össze ezen az estén a Milan fenegyerekének, aki bár becsülettel próbálkozott, kevésszer tudta igazán segíteni csapatát. lövéseit vagy blokkolták, vagy pontatlanok voltak, a sebessége sem volt rendben, és passzai is sokszor üres területre mentek. Az elődöntőben sokkal többet várunk tőle.
Mario Balotelli: 7
Fejjel, lábbal, ollózva, átemelve - mindenhogyan gólt szerezhetett volna, akár az első fél órában mesterhármasig juthatott volna, de úgy tűnik, ma nem akart gólt lőni. Super Mario ennek ellenére a csapat legveszélyesebb tagja volt, folyamatosan életveszélyt jelentett a britek kapuja előtt, balszerencséjére Lescott és Terry csak egyszer tévesztették szem elől, akkor ha hamarabb veszi észre a kint álló Hartot, szép gólt szerezhetett volna. A 11-esét hajszálpontosan lőtte be.

Cserék:

Alessandro Diamanti: 7
Lendületet vitt a támadójátékba, többször is veszélyeztetni tudott. Sok jó passza mellé több pontatlan is vegyült, mindenesetre jó cserének bizonyult, ha másért nem, legalább azért, mert ő értékesítette rendkívül magabiztosan a döntő büntetőt.
Antonio Nocerino: 6,5
Feltűnésmentesen, de különösebb hiba nélkül tette a dolgát, amit jelentősen megkönnyített, hogy abban a 30 percben, amit pályán töltött, az angolok már nem igazán akartak támadni. De Rossinál nem nyújtott jobb teljesítményt, de a maga 11-esét ő is a hálóba juttatta.

Christian Maggio: 6
Kicsit fáradtnak és lassúnak tűnt, pedig csak a hosszabbításra állt be. Több apró bizonytalanság okozhatott volna veszélyt Buffon kapuja előtt, a hosszabbítás legelején egy sárga lapot is begyűjtött, ami miatt nem játszhat a németek ellen. Támadásban jóval többet hozzá tett, mint Abate, ez indokolhatta pályára lépését is egyben.

azzurri.co.hu