Recent comments

Friss Hírek

Prandelli: A németek is verhetőek


Az olasz válogatott szövetségi kapitánya Cesare Prandelli elismeri, hogy az elődöntőben a németek lesznek az esélyesek – de ők sem verhetetlenek. 

Az Azzurri a német válogatottal találkozik az Európa bajnokság elődöntőjében, miután büntetőpárbajban kiejtették az angolokat.

„Németország a mérkőzés esélyese” mondta Prandelli hétfőn a sajtónak „De ha jól felkészülünk egy meccsre, akkor nincs legyőzhetetlen csapat, csak nagyon erős.”

„Ki kell használnunk az ellenfeleink gyenge pontjait. Alaposan fel kell készülnünk és most pontosan ezt fogjuk tenni.”

Az Azzurri az Európa bajnokságon lejátszott négy mérkőzésén több taktikát is használt már, így Prandellinek el kell döntenie, hogy a németek ellen  4-3-1-2-es vagy 3-5-2-es felállásban küldi majd pályára játékosait.

„Egy középcsatárral játszanak, és szélsőkkel, akik segítik a támadásokat. Most a taktikai kérdés a legkisebb problémánk. A lényeg, hogy Németország ellen is a saját játékunkat játsszuk.”

„Nem dőlhetünk hátra, és nem állhatunk be védekezni a tizenhatosunk köré. Inkább kapjunk egy gól egy kontratámadásból, minthogy 20 percig csak a saját kapunk előtt szenvedjünk.”

„Az olasz játékosok csak most jönnek rá, hogy milyen jók is valójában. Ha egy meccsen van 30 kapura lövésünk, akkor 10 meccsből 9-et megnyerhetünk.”

„Az angolok ellen 68 százalék is volt a labdabirtoklásunk, és ha ilyenre is képes vagy, akkor a lehető legtöbbet ki kell hozni magadból.”

A németeknek előnyt jelenthet, hogy két nappal az olaszok előtt játszottak, és a görögöket a rendes játékidő alatt sikerült megverniük – nem kellett 120 percet játszaniuk.

„Pillanatnyilag ez tényleg komoly különbségnek tűnik. Az UEFA-nak mérlegelnie kell majd ezt a dolgot, hiszen nem igazságos, hogy a németek két nappal többet pihenhetnek és ez a meccsnek sem tesz jót.”

Prandelli célzott rá, hogy lehetnek változások a kezdőcsapatban - Antonio Di Natale kezdhet Antonio Cassano helyett.

„A tegnapi meccs volt a legnehezebb Balotelli és Cassano számára. Antonionak hosszú kihagyás után most néhány nap alatt négy mérkőzésen is pályára kellett lépnie.”

„Nagyon kedvelem Balotellit. Azt tette, amit kértünk tőle – folyamatos munkát adott az angolok két belső védőjének. Talán a lövései lehettek volna kicsit szerencsésebbek, de a teljesítménye így is több volt, mint jó.”

olaszfoci.hu