Recent comments

Friss Hírek

Buffon: Apróságok fognak dönteni



Olaszország már nagyon készül az Anglia elleni EB negyeddöntőre. Miután hétfő este Írország 2-0-s legyőzésével kvalifikálták magukat a kieséses szakaszba, Cesare Prandelli szövetségi kapitány Krakkóban készíti fel tanítványait a vasárnapi összecsapásra.
„Még sohasem játszottam ellenük ilyen fontos meccset.”, mondta a 34 esztendős világbajnok hálóőr. „Két barátságos mérkőzés alkalmával találkoztunk egymással és mindkétszer győztes csapat tagja voltam. 50% esélyünk van megnyerni a találkozót, mindkét együttes szeretne bizonyítani. Véleményem szerint apró dolgok fognak dönteni. Büntetők? Három tizenegyes párbajban volt eddig részem, ebből kettőt megnyertem, egyet veszítettem. A lelkünk kedvéért reméljük, hamar le fogjuk zárni ezt a mérkőzést. Azonban sohasem lehet tudni, ezért ma este videón megnézem a tizenegyes lövőiket.”
Mindkét alakulat szeretne javítani a 2010-es világbajnoki fiaskót követően, a vasárnapi kijevi összecsapás tehát drámai lesz.
„Szeretnénk válaszolni a dél-afrikai történtekre és meglepni az embereket. Európa legjobb nyolc csapata között vagyunk és még nem kaptunk ki. Azonban továbbra is dolgoznunk kell. Tudjuk, hogy Spanyolország két lépéssel jár minden csapat előtt és csak mindössze eggyel Németország előtt, de készen állunk mindent beleadni aktuális ellenfelünkkel szemben.”
Az Olasz Köztársaság elnöke, Giorgio Napolitano egyike a válogatott leghangosabb szurkolóinak és Buffon, csapata nevében, ezúton is háláját fejezte ki.
„Szeretnénk köszönetet mondani neki a jókívánságokért. Ő az első számú szurkolónk és ez megnyugtat minket, láthatta, hogy milyen elszántan futballozunk. Hogy mit adhatunk neki? Ugyanazt, amit az egész nemzetnek, kiváló tornaszereplést.”
juventushungary.hu