Recent comments

Friss Hírek

Azzurri: De Rossi Gerrardot dicséri



Az idei Európa-bajnokságon vitathatatlanul Daniele De Rossi a Squadra Azzurra egyik, ha nem a legjobban teljesítő játékosa, aki már alig várja, hogy szemtől szemben pályára léphessen az egyik példaképével, az angol válogatott játékmesterével, Steven Gerrarddal.
„Gerrard mindig is az én példaképem volt, ő már évek óta magas szinten játszik. Anglia nagyon erős ellenfél, a mostani játékuk pedig kissé az olasz futballra hajaz a jó védőjátékukkal.”
De Rossi ezidáig remekül futballozott a kontinensviadalon, nem is csoda, hogy a szövetségi kapitány, Cesare Prandelli vakon megbízik a 28 esztendős labdarúgóban.
Prandelli bízik bennem, ezt az is jól mutatja, hogy védőként is bevetett már. A mester különböző posztokon játszat, ami őszintén szólva nagyon tetszik nekem. Anglia ellen nem tudom, hogy hol fogok szerepelni.”
A Roma középpályása a sokat emlegetett csapattársra, Mario Balotellire is kitért.
„Remélem, jól megy majd neki a játék. A lényeg, hogy nehézséget tudjunk okozni az angoloknak, az már részletkérdés, hogy Balotelli vagy valaki más révén.”
„Mario a 2006-os énemre emlékeztet.” – utalva De Rossi az Olaszország – USA mérkőzésen könyöklésért kapott piros lapjára. „Az ő korában normális ez a vadság, de vállalnia kell a tetteiért a felelőséget. Ő most válik igazi férfivá, ahogy én 2006-ban.”
azzurri.co.hu