Recent comments

Friss Hírek

Azzurri: Játékos osztályzatok



Nem ijedt meg nagy nevű ellenfelétől az olasz csapat, Prandelli fiai végig bátran játsszva, biztató teljesítményt nyújtva 1-1-es döntetlent értek el a hispánok ellen. A második félidőben Di Natele szerezte meg a vezetést, amire pár percen belül Fábregas tudott válaszolni, de a Squadra Azzurra kis szerencsével meg is nyerhette volna a meccset. Az alábbiakban az Azzurri stábjának értékelését olvashatjátok a játékosok teljesítményéről.

Gianluigi Buffon: 8
Végig magabiztosan állt a kapuban és volt néhány remek védése, a gólról pedig nem tehetett. A végén Torres emelésénél feleslegesen jött ki, amire könnyen ráfázhatott volna, ugyanakkor korábban nagyszerűen szerelte le El Ninot.
Leonardo Bonucci: 6
Többször bizonytalankodott, Iniestáék többször is átjátszották, a gólnál is beragadt. Emellett többször is fontos mentést mutatott be, de összességében stabilabb teljesítményt szeretnénk látni tőle.
Daniele De Rossi: 9 (A mérkőzés legjobbja)
Hihetetlen teljesítményt produkált annak ellenére, hogy középpályásként játszott középső védőt, a mai napon a védelem vezére volt. Szinte lehetetlen volt átjátszani, mindenhova odaért. Látva mai produkcióját máris kevésbé aggódunk Andrea Barzagli hiánya miatt.
Giorgio Chiellini: 7
Általában stabilan teljesített, de látszott rajta a majd' egy hónapos kihagyás, néha lemaradt emberéről, amit egy esetben sárga lappal honorált Kassai Viktor. Volt néhány fontos szerelése, de olykor nem ért vissza időben védekezésben.
Christian Maggio: 6
Rendszeresen visszazárt védekezésben, de sokszor meggyűlt a baja Iniestával. Támadásban az első félidőben néhány szép csellel és pontatlan beadásokkal vétette észre magát, a második félidőben inkább csak hátrafelé figyelt.
Thiago Motta: 7
Halvány teljesítményt nyújtott a PSG középpályása, bár az első félidő utolsó pillanataiban óriási helyzetbe került, de fejesét Casillas hárítani tudott. A mezőnyben keményen dolgozott, de legközelebb talán Nocerino kaphatja majd meg a helyét.
Andrea Pirlo: 7
Se nem jó, se nem rossz teljesítmény. Pirlo ugyan csapata egyik motorja volt, de nem tudta megközelíteni azt a világklasszis formát, amit a Juventusban mutatott az idén. Ennek ellenére volt néhány egészen parádés labdája, a gólnál pedig egészen zseniálisan indította Di Natalét.
Claudio Marchisio: 7
Hasonló teljesítményt nyújtott, mint Pirlo és Motta: a találkozó nagy részében észrevétlen volt, de volt néhány felvillanása. Az egyik ilyenből az első félidőben megszerezhette volna az Eb gólját, de kapáslövése nem tartott eléggé a sarokra, így Casillas hárított. A meccs végén volt egy 60 méteres szólója, amelyet csak egy gyenge lövésel sikerült lezárnia.
Emanuele Giaccherini: 6
Védekezésben rendszeresen a helyén volt, Maggionak és neki köszönetően a felállt olasz védelem rendszeresen 5 emberből állt. Emellett már nem maradt ereje a támadások megfelelő segítésére, a szokásosnál kevesebbet liftezett a vonal mentén. Ezért tűnhetett úgy, hogy hiányzik a játékából a sebesség és a dinamizmus, amelyet megígért.
Antonio Cassano: 8
Jól mozgot az első játékrészben, több ígéretes labdája is volt, de a társak nem tudtak velük mit kezdeni. Rajta is látszik a hosszú kihagyás, de remélhetőleg a pályán töltött perceknek hála hamar visszaszerzi a formáját. Lecserélése indokolt volt, addiga elfáradt és belealványult a mezőnybe.
Mario Balotelli: 7
Feltűnő, de nem feltétlenül hasznos teljesítményt nyújtott. Az első játékrészben egy nagy lehetősége után látványosan tönkreverte a gyepet, de Kassai figyelmeztetése ellenére néhány perccel később elkövetett egy teljesen felesleges szabálytalanságot, így a meccsen elsőként besárgult. A második félidőben a meccs egyik legnagyobb helyzetét hagyta ki, amikor 5 méteres előnyét adta le Sergio Ramossal szemben. Lecserélésében a sárga lapja is közrejátszott.

Cserék:
Antonio Di Natale: 8
Alig 5 perccel a becserélése után klasszis gólt szerzett, Pirlo fantasztikus labdáját igazi befejező csatárhoz méltó módon pörgette be Casillas kapujába. Ezt követően volt még egy nagy helyzete, de akkor még egy akrobatikus mozdulattal sem sikerült kapura húznia a labdát. Jó döntés volt a becserélése.
Sebastian Giovinco: 6
Di Natale kihagyott helyzeténél igazi mágus módjára varázsolt Toto lábára a labdát, de ezt követően igazán érdemlegeset nem csinált a neki szánt szűk fél órában. Cassano első félidei teljesítményét nem tudta lemásolni.
Antonio Nocerino: -
Csupán a hosszabbításra állt be, semmi értékelhetőre nem volt ideje.
azzurri.co.hu