Recent comments

Friss Hírek

Azzurri: A győzelem is kevés lehet az írek ellen



A labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának hétfői zárófordulójában Spanyolország Horvátországgal, Olaszország pedig Írországgal játszik. Az első, gdanski párosításból a győztes biztosan továbbjut, de a spanyoloknak a döntetlen is megfelel. Az olaszoknak viszont az írek ellen mindenképpen győzniük kell, és lehet, hogy ez sem lesz elég.
Miközben az írek kiesése már biztos, a másik három csapatnak nem árt számolgatnia az utolsó forduló előtt.Előfordulhat, hogy az olaszoknak kevés lesz az írek elleni győzelem a továbbjutáshoz – méghozzá abban az esetben, ha a spanyolok a horvátokkal legalább négy gólt hozó mérkőzésen ikszelnek. Így ugyanis mindhárom együttesnek öt-öt pontja lesz. Három, azonos pontszámmal végző csapat esetén pedig közöttük minitabellát készítenek, és az egymás elleni eredmények döntenek: a 2–2 a spanyol–horváton azt jelentené, hogy mindkét gárda több gólt szerez (és ebben az összevetésben 3–3-as gólkülönbséggel, két ponttal zár), mint az olaszok (2–2-es gólkülönbség, két pont).
Ha 0–0 lesz a spanyol–horvát, és nyernek az olaszok, Slaven Bilic válogatottja esik ki (a minitabellán a gólkülönbsége a spanyolokéhoz hasonlóan 1–1 lenne, míg az olaszoké 2–2, és ez esetben az abszolút gólkülönbsége, azaz az írek elleni „kisebb" győzelme miatt búcsúzna).
Spanyol–horvát 1–1-es eredmény és olasz győzelem esetén pedig nem lenne mindegy, mennyivel nyernek az olaszok: ha csak egy góllal vagy 2–0-ra győznek, a spanyolok mellett a horvátok jutnak tovább, minden más esetben az olaszok (3–1 esetén jobb UEFA-együtthatójának köszönhetően).
Ha nem döntetlen a spanyol–horvát meccs, és nyernek az olaszok, a két győztes megy tovább, míg ha az írek pontot lopnak az olaszoktól, magukkal rántják őket a kiesők táborába.
Olaszország bejut az egyenes kieséses szakaszba, ha megverik az íreket és:
a, a Spanyolország-Horvátország meccs nem döntetlennel zárul
b, a Spanyolország-Horvátország meccs gólnélküli döntetlennel végződik
c, a Spanyolország-Horvátország meccs 1-1-es döntetlennel végződik és Olaszország legalább két góllal nyer (pl.: 2-0-ra)

NSO.hu