Recent comments

Friss Hírek

EL: Stuttgartban nyert a Lazio


A Stuttgartnak nem igazán ment eddig hazai pályán az Európa-ligában, nyeretlen maradt ugyanis a legutóbbi négy találkozón, ez a sorozat pedig a Lazio elleni nyolcaddöntő első meccsén sem szakadt meg.

Hajnal Tamás a kispadon kezdett a Stuttgartban, amelynek védelme nem állt a helyzet magaslatán a rómaiak ellen. A 7. percben Éderson távoli löketét biztosan fogta Ulreich, a túloldalon Traoré jócskán a kapu fölé lőtt, míg Okazaki fejesét bravúrral védte Marchetti.

A 21. percben nagy védelmi hiba után megszerezte a vezetést a Lazio: Éderson 14-ről a bal alsóba tüzelt (0-1). A 30. percben jobb oldali szöglet után Cana bólintott centikkel mellé, akárcsak a hazaiaknál az ismét csukafejessel jelentkező Okazaki. A 41. percben a megsérült Maxim helyett pályára lépett Hajnal Tamás. A svábok nem játszottak rosszul az első felvonásban, de a technikásabb Lazio jobban használta ki helyzeteit.

A folytatásban is a vendégek akarta érvényesült, Hernanes jobb oldali szabadrúgása után Lulic a kapu mellé vágta a labdát.  Az 56. percben már kettővel vezettet a Sasok: szép szóló után Onazi helyezett a hálóba (0-2). 

A 63. percben a VfB legjobbja, Okazaki lőtt a kapu mellé. A 67. percben Hajnal lövését ütötte szögletre Marchetti. A 77. percben Hajnal a sorfalba vágott egy szabadrúgást, a kipattanót a kapus védte. A 83. percben tetszetős kontra végén Lulic lövését védte Ulreich.

A végig jobb Lazio 2-0-ra nyert Stuttgartban, amely szinte kilátástalan helyzetből utazhat a visszavágóra.

 VfB Stuttgart (német)-Lazio (olasz) 0-2 (0-1)
 gólszerző: Éderson (21.), Onazi (56.)

forrás: hatharom.hu