Recent comments

Friss Hírek

Prandelli: Megpróbáljuk meglepni Brazíliát


Cesare Prandelli bizakodó, véleménye szerint csapata meglepheti a brazilokat ma este, a Genfben rendezendő barátságos válogatott meccsen. 


A találkozó esélyeseként szinte mindenki a brazilokat tartja számon, de az olasz válogatott számtalanszor bebizonyította már, hogy nem szabad őket leírni.
 
A válogatottat egyébként kis híján nagy szerencsétlenség érte, mivel a Genfbe tartó repülőjükbe villám csapott út közben. Az esetről Cladudio Marchisio is posztolt Twitter-oldalán: "Nagyon megijedtünk amikor a gépen voltunk. Most már a genfi hotelben vagyunk, holnap pedig nagy meccset játszunk Brazíliával." 

Prandelli is kiemelte: mindannyian megijedtek az eset miatt.

"Igen, ijedt vagyok. De megkérdezem: ki az, aki nem lenne ijedt? Nyugodtan álljon elém." - mondta Prandelli az újságíróknak.

"Egy nagy "bumm"-ot hallottunk, majd csend lett. A villám a gép szárnyába csapott bele. Különben viszont nem szeretnék erről beszélni, nem is ezért vagyok itt."

"Mi lennénk a favoritok Brazília ellen? Nem, ez nagyon nagy túlzás. Igen, ők egy ideje keresik az identitásukat, de sosem vesztették el a szellemiségüket. Nagyszerű képességeik vannak és egy sajátos játékstílusuk. Nem mi vagyunk a meccs favoritjai, de reméljük, hogy sikerül nehezebbé tenni számukra az életet holnap este."

"A brazilok a lehető legjobb csapatot szeretnék összeállítani a jövő évi, hazai Világbajnokságra, ráadásul egy generációs váltáson is keresztülmennek. Házigazdaként készülhetnek a tornára, ami nagyon fontos."

"Neymar egyike a világfutball modern csatárainak. A technikát és a minőséget egyesíti azzal a képességével, ahogyan futás közben változtatni tudja a sebességét. Egyetlen partner nélkül is át tud törni szinte bármilyen védelmi vonalat."

A két válogatott júniusban ismét összecsap majd a Konföderációs Kupán. A 2009-es, Dél-Afrikában rendezett tornán a brazilok 3-0-ra verték meg az olaszokat.

"Olaszország sokat változott azóta. Megpróbáltuk az olyan tapasztalt bajnokok, mint Gianluigi Buffon, Andrea Pirlo és Daniele De Rossi tapasztalatait ötvözni a fiatalok játékával, hevességével és lendületével. Csapatként játszunk, nem egyéni játékosokként. Az Európa-bajnokság sikeres volt és most muszáj folytatnunk az ott megkezdett utat. A holnapi mérkőzés fontos tapasztalatokat fog adni a nyári Konföderációs Kupa meccshez."

Prandelli ezt követően Balotelliről beszélt, aki vélhetően kezdő lesz a brazilok ellen.

"Mario-nak nagy előnye, hogy mióta a Milanhoz igazolt, négy másik válogatott játékossal együtt tud készülni, így egyre jobban ismeri a csapatot. Olyan lenne ő, mint Adriano? Dolgoztam Adrianoval két évig a Parmában, nagyon motivált volt. Egyike volt a legjobb játékosoknak, akiket valaha edzettem. Nagy kár, hogy végül olyan dolgokat tett, amikről mindannyian tudunk. Vele ellentétben Mario sokkal büszkébb és egy célja van: bizonyítani, hogy valóban ő a legjobb a világon."

Az olasz válogatott utolsó hat barátságos meccsén mindössze egy döntetlenre volt képes, amiért sok kritikát kaptak.

"Néhány barátságos meccsünkért sokat kritizáltak minket, holott közülük nem is egy a FIFA-világranglista első hét vagy nyolc helyezettje között lévő csapat ellen volt. Őszintén szólva a barátságos meccsek eredményeinél jobban érdekel minket, hogy ilyenkor lehetőséget biztosíthatok néhány fiatal játékosnak, ahogy ezt holnap is tenni fogom Brazília ellen."

"El Shaarawynak remek orra van a gólszerzéshez, mindig felismeri a gólhelyzeteket és képes egymaga nyomás alatt tartani az ellenfelek védelmét. Szeretnénk ezt a játékot játszani, és szeretnénk meglepni vele a brazilokat."

forrás: azzurri.co.hu