Recent comments

Friss Hírek

Maldini: Prandelli kihozza a maximumot az Azzurriból


Cesare Maldini szerint Cesare Prandelli volt a legjobb választás az olasz válogatott élére, jól megérteti magát a fiatalokkal és még nagyon sokra vihetik.
 
Prandelli a kiábrándítóan sikerült 2010-es világbajnokság után vette át az olasz nemzteti csapat irányítását, akikkel azóta bejutott a 2012-es Európa bajnokság döntőjébe, és most a 2014-es Brazíliai világbajnokságra készülnek.

„Ez a válogatott egyszerűen csodálatos, szórakoztató és szerethető.” idézte a Radio Onda Libera Maldinit, aki az 1998-as világbajnokságon irányította az Azzurrit.

Prandelli irányítása alatt sok fiatal kapott lehetőséget a bizonyításra és a kritikusok szerint is sokat fejlődött a csapat, látványosabb futballt játszanak mint korábban.

„Prandelli a legalkalmasabb ember, hogy messzire jussanak a válogatottal.” mondta a Milan legenda Paolo Maldini apja.

„Tudja hogyan sugározzon nyugalmat és bizalmat. Nagyon bölcs taktikus, mindent aprólékosan elmagyaráz a játékosainak és kerüli a vitákat.”

„Jól megérteti magát a fiatalokkal. Nézzük csak meg Mario Balotellit és Stephan El Shaarawyt, akik rendkívül tehetséges játékosok. Még sokat fejlődhetnek és még nagyobb klasszisok lehetnek.”

Az olasz válogatott csütörtökön 2-2-es döntetlent játszott felkészülési mérkőzésen a brazil válogatottal, és kedden Máltára utaznak világbajnoki selejtezőt játszani.

forrás: olaszfoci.hu