Recent comments

Friss Hírek

EL: A Spurs felfalta az Intert


A játéknap slágermérkőzése a Tottenham–Internazionale összecsapás volt, amelyet – néhol egyenesen parádézva – a londoni csapat nyert meg, 3–0-ra. 

A Tottenham–Inter Európa-liga-mérkőzés előtt szinte minden megszólaló a remek formában lévő Gareth Bale-ről beszélt, többek között Esteban Cambiasso is a világ legjobbjai közé sorolta – éppen ezért is illett volna szorosabban fognia őt a 6. percben Gylfi Sigurdsson remek beadása után, amely nyomán a walesi klasszis a bal alsóba bólintott. 1–0


A megrendült olaszok ellen azonban nem vitte be a „kegyelemdöfést" a Tottenham, az angolok mintha túlságosan is megelégedtek volna a kétgólos előnnyel, ellenben a félidő hajrájában az olaszoknak már gólszerzési lehetőségük is volt, de Ricardo Álvarez ziccert hibázott.


A második félidőt is a Tottenham kezdte jobban: Jan Vertonghen az első remek Bale-beadásnak még mellé rúgott a kapu szájában, az 53. percben azonban már nem hibázott, hat méterről a hálóba bólintotta Bale szögletét. 3–0.


Lendületben maradtak a fehér mezesek, előbb Bale, majd Defoe és Lennon szerezhetett volna újabb gólokat, de Samir Handanovic jelezte, hogy kész belépni a klasszis kapusok klubjába, miközben a kétgólos hátrányban még Rodrigo Palaciót, majd Fredy Guarínt pályára küldő Andrea Stramaccioni harmadik cseréjeként a védő Jonathant a karmester Ricardo Álvarez helyére vetette be. 

Egy helyzete akadt az olaszoknak is, de Palacio ziccerét védte a veterán Brad Friedel, így az eredmény már nem változott: hatalmas lépést tett a Tottenham a legjobb nyolc közé.

TOTTENHAM (angol)–INTERNAZIONALE (olasz) 3–0
 Gólszerző: Bale (6.), Sigurdsson (18.), Vertonghen (53.)


forrás: NSO