Recent comments

Friss Hírek

Azzurri: 6 Juve- és 5 Milan-játékos a kezdőben?




Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli nem döntötte még el, hogyan áll fel a squadra azzurra a Málta elleni világbajnok selejtezőn, de a hétfő délelőtti edzésből kiindulva még az sem zárható ki, hogy csak Juventus- és Milan-játékosok alkotják majd a kezdő tizenegyet.


„Nem mondom meg a kezdőcsapatot. Emanuele Giaccherini és Alessio Cerci között vacillálok, és nem fogok dönteni köztük, csak fél órával a kezdés előtt” – mondta Cesare Prandelli, aki ugyanakkor a hétfő délelőtti tréningen a Juventus középpályását „használta" a felállás során.

A 4–3–3 helyett ezúttal a 4–3–1–2-es formációt próbálgatta az olasz szövetségi kapitány, méghozzá 6 Juve- és 5 Milan-játékossal. A Gianluigi Buffon előtti védelemben Andrea Barzagli és Leonardo Bonucci (mindhárom Juventus) foglalt helyet, a két szélen pedig Ignazio Abate és Mattia De Sciglio szerepelt (mindkettő Milan). A középpályán Riccardo Montolivo (Milan), Andrea Pirlo és Claudio Marchisio (Juventus), a támadók mögött az említett Giaccherini (Juventus), míg elöl a Milan duója, Mario Balotelli és Stephan El Shaarawy jutott szóhoz.

„Meg vagyok róla győződve, hogy nem állunk teljesen készen a háromcsatáros játékra. Meg akarom nézni először, hogyan áll fel az ellenfelünk. Nagyon kényes mérkőzés lesz, biztosítani akarom, hogy nem adunk túl sok teret nekik.”

Daniele De Rossi és Daniel Pablo Osvaldo eltiltás miatt nem léphet pályára, így az is elképzelhető, hogy a Torino játékosa, a múlt héten debütáló Cerci fog kezdeni jobb oldali támadóként.

„Cercit és Antonio Candrevát hívtuk be, akik egyaránt képesek jobb oldali támadóként szerepelni. Cerci inkább támadó, Candreva inkább középpályás, de a kérdés továbbra is, hogy Cerci vagy Giaccherini kezd majd.”


„A két csapatból érkező játékosok szerepeltetése lehetőséget ad arra, hogy olyan futballistákkal dolgozz, akik jól ismerik már egymást, ez pedig taktikailag könnyebbséget jelent” – tette hozzá Prandelli.

A várakozások szerint a brazilok elleni mérkőzéshez képest Marchisio és El Shaarawy is kezdőként kap szerepet.

„Biztos vagyok benne, hogy El Shaarawy jól tud teljesíteni négy három háromban és a négy középpályásos felállásban is. Abban is biztos vagyok, hogy ő és Mario Balotelli, miután egyre többet játszanak együtt, képesek nagyszerű dolgokat végrehajtani.”

Málta ellen aligha kell megszenvedniük az olaszoknak, tekintve, hogy a soros ellenfél átlagban három gólt kapott az eddigi négy mérkőzésén. Prandelli elmondása szerint a legfontosabb most, hogy Málta és Csehország ellen is megszerezze a három pontot az együttese, ami alapvető fontosságú a kvalifikáció szempontjából. 


forrás: NSO