Recent comments

Friss Hírek

Győzelemmel hangolt a Bayern elleni meccsre a Juve


A Serie A 30. fordulójának rangadóján az Inter hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a Juventustól.


Nagyon jó tempóban indult a mérkőzés, a második percben Rodrigo Palacio kerülhetett volna ziccerbe, ha rendesen át tudja venni a labdát. Bánhatta ezt a lehetőséget a hazai csapat, különösen annak tükrében, hogy egy perccel később megszerezte a vezetést a Juventus!

Alessandro Matri remek ütemben hagyta ott a labdát Fabio Quagliarellának, aki jó 27 méterről minden állítgatás nélkül kilőtte a kapu jobb oldalát, Samir Handanovicnak nem volt esélye a hárításra. 0–1

A gól nem törte meg az Intert, amely ezt követően feljebb kapcsolt egy sebesség fokozattal, és a 13. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez: Álvaro Pereira beadását Palacio fejelte le nagyon okosan a földre három méterre a kaputól, de Gianluigi Buffon az utolsó pillanatban még mentett a gólvonalon táncolva. 




A félidő hátralévő részében kiegyenlítődött a játék, és az Inter nem tudta rákényszeríteni akaratát a torinóiakra, akik érezhetően nem játszottak teljes erőbedobással. A félidő utolsó lehetősége Palacio előtt adódott, de Antonio Cassano beadását sem tudta a kapuba fejelni. 

A második félidőben is az Inter támadott többet, és az 54. percben összejött az egyenlítés: Cassano lekészítését követően Palacio tört be a tizenhatoson belülre, három védőt faképnél hagyott, majd a jobb alsó sarokba gurította a labdát. 1–1

Nem sokáig örülhettek az egyenlítésnek a hazai szurkolók, hiszen a 60. percben újra megszerezte a vezetést a Juventus! Arturo Vidal indította Quagliarellát a jobb oldalon, az első gól szerzője szinte az alapvonalról tette vissza középre a labdát, ott pedig Alessandro Matri senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba két méterről Handanovic lába között. 1–2

Ezután két tizenegyest is számon kértek az Inter játékosai a játékvezetőn: Giorgio Chiellini előbb Mateo Kovacicet, majd Cassanót szerelte a tizenhatoson belül, a fekete-kékek szerint szabálytalanul.


Az utolsó percekben már Handanovic is feljött az ellenfél kapuja elé, de neki sem sikerült betalálnia, így a Juventus győzelemmel hangolt a Bayern München elleni BL-negyeddöntőre. 

A lefújást követően Esteban Cambiasso még kapott egy piros lapot, amiért megtaposta szándékosan Sebastian Giovinco bokáját.  

Internazionale–Juventus 1–2 (Palacio 54., ill. Quagliarella 3., Matri 60.)


Megszakadt a Roma veretlenségi és a Fiorentina győzelmi sorozata, valamint megtört a Laziót sújtó átok. 


A 15 forduló – november vége – óta nyeretlen Palermo az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a Roma ellen: előbb Miccoli rúgatott gólt Ilicicsel, majd a 35. percben felcserélődtek a szerepek, és a szlovén szolgálta ki tökéletesen a veterán olasz támadót. A „farkasok” a szünetben kettős cserével kísérleteztek, de hiába jött be Pablo Osvaldo és Miralem Pjanic, szépíteni sem sikerült. A Roma ezt megelőzően öt fordulón át nem kapott ki.

A Fiorentina hármas bajnoki győzelmi sorozattal érkezett Szardíniára, ám mire lepergett az első félidő, majdnem biztosnak tűnt, hogy a szép széria megszakad. Mauricio Pinilla akcióból és büntetőből is betalált addigra, és a Cagliari elég jó passzban van ahhoz, hogy ekkora előnyt ne engedjen ki a kezéből. Nem is tette, Juan Cuadradónak csak a szépítés sikerült. 

Tőzsér Dániel kispados volt a Genoában, amely Marco Borriello góljával korán vezetést szerzett a Siena ellen, ám hiába játszott jobban ellenfelénél, Innocent Emeghara az első játékrész hajrájában – a vendégek első helyzetéből – egyenlített. A fordulás után egy könnyű síppal befújt büntetőből Alessandro Rosina már a vendégeknek szerezte meg a vezetést, de Bosko Jankovics egyenlített, így a Genoa három vereség után pontot szerzett. 

A Lazio három egymást követő bajnoki vereség után, a javítás feltétlen szándékával fogadta a Cataniát, ám amikor az 50. percben Mariano Izco szerencsés góllal megszerezte a vezetést a vendégeknek, úgy tűnt, a rémálom folytatódik. Aztán a hajrá kezdetén Nicola Legrottaglie egy beadásba szerencsétlenül belenyúlva összehozott egy öngólt, majd két perc elteltével Antonio Candreva értékesített egy tizenegyest, és máris fordult a kocka, azaz megtört a Laziót sújtó átok.

A Parma Yohan Benalouane fejesével szerzett megérdemelt vezetést a Pescara ellen, a második félidőben pedig újabb gólokkal tette biztossá győzelmét. A Pescara a legutóbbi 11 fordulóban 10 vereséget szenvedett.

Az Udinese veszélyesebben támadott, mint a Bologna, az első félidőben ezt két kapufa jelezte. A 66. percben Antonio di Natale büntetőből sem tudott a kapuba találni (Gianluca Curci, a Bologna kapusa védett), így maradt a 0–0 – az udineiek sorozatban a harmadik hazai döntetlenjüket játszották.

Az Atalanta az első félidőben nem élt a gólszerzési lehetőségeivel a Sampdoria ellen, és a második játékrészben már örülhetett, hogy otthon tartott egy pontot, különösen, hogy az utolsó tíz percben emberhátrányban játszott Stefano Lucchini kiállítása miatt.



Palermo–Roma 2–0 (Ilicic 21., Miccoli 35.)

Cagliari–Fiorentina 2–1 (Pinilla 11., 39. – a másodikat 11-esből, ill. Cuadrado 73.)

Genoa–Siena 2–2 (Borriello 6., Jankovics 71., ill. Emeghara 43., Rosina 52. – 11-esből)

Lazio–Catania 2–1 (Legrottaglie 79. – öngól, Candreva 81. – 11-esből, ill. Izco 50.)


Parma–Pescara
3–0 (Benalouane 18., Paletta 52., Amauri 65.)


Udinese–Bologna 0–0


Atalanta–Sampdoria 0–0

forrás: NSO