Recent comments

Friss Hírek

Látványos meccsen iksz a brazil-olaszon



A brazil és az olasz labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott egymással Genfben.


A remek színvonalú összecsapás első félidejében hiába az olasz fölény, a brazilok használták ki helyzeteiket, és Fred, illetve Oscar találata után megnyugtató előnyhöz jutottak.

A második játékrészben gyorsan egyenlítettek az olaszok, miután Daniele De Rossi és Mario Balotelli is szép gólt szerzett. 

Az első félidőben a brazilok védelmét – különösen a szélről érkező beindulásokkal – rengetegszer megbontották az olaszok, ám Júlio César jól védett és olykor a szerencsével sem állt hadilábon, a túloldalon pedig szinte a „semmiből” érkezett Fred gólja. Ráadásul egy szépen végigvitt dél-amerikai kontra – és remek Neymar-gólpassz – után Oscar kettőre növelte az előnyt, és úgy tűnt, az olaszokat „megcsípte” a gyorsan bekapott két gól.

Ehhez képest Cesare Prandelli csapata a második félidő elején gyorsan ki tudta használni a brazilokra gyakorolt jelentős nyomást, és bő tíz perc alatt egalizált. Egy szögletnél amatőr helyezkedést mutatott be az egész brazil védelem, Daniele De Rossi pedig mutatós mozdulattal ismerte fel a helyzetet. Nem sokkal később Mario Balotelli használta ki, hogy hiába támad egyedül a kapu felé, a védők behátrálnak, és 20 méterről bombagóllal egyenlített.

Mindkét előtt megvoltak a helyzetek, hogy megnyerjék a meccset: az egyik oldalon például Hulk ziccerben elhagyta (!) a labdát, míg a másikon Dante mentett nagyot a meccs talán legjobbjának bizonyuló Balotellivel szemben.


Gól nem született már, az utolsó húsz percben a tömeges cserék és a sárga lapok széttördelték a játékot, azonban összességében így is remek meccsen született 2–2-es döntetlen. A brazilok az oroszokkal folytatják hétfőn, míg az olaszok Máltával kedden. 

BRAZÍLIA–OLASZORSZÁG 2–2 (2–0)
Gólszerzők: Fred (33.), Oscar (42.), ill. De Rossi (53.), Balotelli (57.)

forrás: NSO