Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nyitott meccset várok




Mai sajtótájékoztatóján Antonio Conte beszélt a Juventus érintő kettős terhelésről (kedden a Bayern München otthonába látogatnak), szerinte mindig csak a következő lépésre kell koncentrálni.


Ezen kívül szóba kerültek a válogatott játékosok, és az Inter kispadja is. 

„A futballban soha nem mondhatod, hogy soha. Én profi vagyok.” – mondta Conte, arra a kérdésre válaszolva, hogy edzené-e az Intert. Valószínűleg arra utalt ezzel, hogy esetleg a klubhűsége nem engedné az Interhez, hiszen játékosként még kapitánya is volt a Juventusnak.

„Én mindig annak a csapatnak szurkolok, amiket edzek. Így volt ez az Arezzo, a Bari, az Atalanta, a Siena, és most nyilvánvalóan a Juventus esetében.”

Visszatérve a valóságos helyzetre, Contét arról is kérdezték, hogy a keddi Bayern München elleni meccs mennyire befolyásolja a bajnokit.

Számunkra a nagybetűs Meccs a Nerazzurri elleni. Akik ismernek, azok tudják, hogy mindig a következő meccs a legfontosabb, ezáltal most az Inter elleni. Ez a szezon legfontosabb része, 21 nap alatt 6 meccset játszunk, a Scudettóért és a Bajnokok Ligájáért. De most semmiképpen sem a Bayern a fontos, csak az Interre koncentrálunk.”

„Tapasztalatból tudom, hogy ha megpróbálsz előre számolni a meccsek eredményével, megvan a kockázata, hogy nagyon elrontasz valamit. Egyszerre egy dologra kell koncentrálni. Kiteszem a létező legerősebb kezdőt, és egy nyitott meccset várok. A döntetlen egyikünknek sem lenne jó eredmény.”

Ugyan a Juventus biztonságos előnnyel vezeti a tabellát, Conte szeretné, ha ez az előny sértetlen maradna.

„Meg akarjuk erősíteni magunkat a bajnokságban, ilyen különleges meccseket nem bukhatunk el, mert egy remek, nagy hagyományokkal rendelkező klub ellen játszunk, az Inter bárkit meg tud verni egy meccsen. A kitűzött céljainkat kell követni, amik a következők: megnyerni a Scudettót, és fenntartani a BL-álmot.”

A válogatott szünet hagyományosan rosszul érinti a Juventust, és Conte is elismerte, hogy vannak problémái:

„15 játékosunk ment el a világ minden pontjára, és nem mindegyikük tért vissza tökéletes állapotban. Mirko Vucinic például lázas.” – kezdte a mester, majd megvédte a francia válogatottból kiállított Pogbát:

„Láttam a meccset, és azt gondoltam, hogy a kiállítás helytelen volt, ugyanis az első sárga lap kiosztásakor figyelembe kellett volna venni, hogy ő csak normálisan a labdáért ugrik. Kicsit több tapasztalattal elkerülhette volna a másodikat. De megérdemli az elismerésemet, ugyanis azzal, hogy az országáért játszik, bizonyítja azt is, mennyit fejlődött nálunk.”

forrás: azzurri.co.hu