Recent comments

Friss Hírek

Balotelli duplájával nyertek az olaszok Máltán


Az olasz labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte Máltát idegenben, így megerősítette vezető helyét a világbajnoki selejtezősorozat B-csoportjának élén.
Hamar megszerezte a vezetést az olasz válogatott: a nyolcadik percben Stephan El Shaarawyt buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Mario Balotelli vágta be a kapu bal oldalába, Justin Habernek esélye sem volt a hárításra. 0–1

Nyolc perccel később óriási egyenlítési lehetőséghez jutottak a hazaiak: Gianluigi Buffon buktatta André Schembrit a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt Málta javára. A labda mögé Michael Mifsud állt, de kihagyta a tizenegyest.

Még az első félidő lefújása előtt megduplázta előnyét az olasz válogatott: a 45. percben Mattia De Sciglio viharzott el a bal oldalon, beadását Balotelli lőtte a kapu bal oldalába öt méterről. 0–2

A második játékrészben az olaszok érthető módon visszavettek a tempóból, de így is előttük adódott több helyzet, a máltaiaknak csupán néhány lövésre futotta az erejükből, és nem is született már több gól, Olaszország így három ponttal vezet jelenleg Bulgária előtt a B-csoportban.


MÁLTA–OLASZORSZÁG 0–2 (0–2)
Gólszerző: Balotelli (8. – 11-esből, 45.)

forrás: NSO