Recent comments

Friss Hírek

Prandelli: Sokat köszönhetünk Buffonnak


Cesare Prandelli az olasz válogatott szövetségi kapitánya a Málta elleni 2-0-ra megnyert világbajnoki selejtező után elismerte nem ez volt az eddigi legjobb meccsük, de a büntetőt védő Gigi Buffon teljesítményét külön dicsérte.


Mario Balotelli duplájával az Azzurri 2-0-ra megnyerte a Málta elleni világbajnoki selejtezőt, de Buffonnak büntetőt kellett védenie az első félidőben.

„Tudtuk, hogy nem lesz sok területünk a kapujuk előtt, ami megnehezíti a támadásainkat. A mérkőzés vége felé ráadásul vesztett az intenzitásából a játékunk.” mondta a taktikus a találkozó után.

„Túl távol voltak egymástól a védőink és a középpályásaink, ezért sok volt az elrontott passz. Ráadásul a szél is befolyásolta a hosszú átadásokat.”

„Volt amit jól csináltunk, volt amit kevésbé. Tanulnunk kell ebből a meccsből. Az ilyen helyzetekben, mint amilyen a mai is volt, rövid és gyors passzokkal kell készülnünk. ”

Az Azzurri a Málta elleni mérkőzésre a Brazil elleni 2-2-es barátságos meccsel készült.

„Sikerült átmenteni mára a brazilok ellen mutatott kiváló formánkat és elhoztuk a három pontot. Meg kall tanulnunk, hogy amikor nincs terület és ilyen jól szervezett védelemmel van dolgunk, hogyan alakítsunk ki minél gyorsabban helyzeteket.”

Buffon amellett, hogy büntetőt védett, 126. Azzurriban való szereplésével előlépett a minden idők második legtöbb olasz válogatottságával büszkélkedő játékossá.

„Buffon igazi kapitányként vezette a csapatot és bravúrosat mentett a döntő pillanatban.”

„Balotellinek hozzá kell szoknia, hogy mindig lesznek, akik provokálni akarják, de neki higgadtnak kell maradnia, ahogy ma is tette.”

forrás: olaszfoci.hu