Recent comments

Friss Hírek

Csontzenével tarkított csatát nyert a Juventus


Legalább vasárnap délutánig 12 pontra növelte előnyét a Serie A tabellájának élén a Juventus, amely kőkemény mérkőzésen győzte le idegenben a Bolognát a 29. fordulóban.

Óriási csatát folytattak mezőnyben a csapatok, amit a játékvezető finoman szólva sem tudott kontroll alatt tartani. Igyekezett nagyvonalúnak tűnni, de ebből az lett, hogy sok olyan helyzetet is elengedett, amikor nemhogy sípolnia, de még lapot osztania is kellett volna. Kone például már a második percben megsérült, de főleg Diamanti haragudott a bíróra hazai oldalról, mert a vendégek úgy lépkedhettek neki oda, ahogy nem szégyelltek. A vendégek közül Chiellini kapta a legtöbbet.


Ami a focit illeti, Gilardino a hatodik percben egy vaktában előrevágott labdával ki tudott lépni, és Buffon a tizenhatoson kívül szerelte kőkeményen. A kapus eltalálta a labdát, de a csatár térdét is, véleményes, hogy szabályos volt-e. Mindenesetre a játékszer Diamanti elé került, akinek a lövését blokkolni tudták a visszafutó védők. Ettől a helyzettől eltekintve a Bolognának nem sok esélye volt a gólszerzésre az első félidőben. Ellenben Giovinco lövését a 18. percben védenie kellett Curcinak, majd Vidalnak is voltak veszélyes lehetőségei. A játékrész hajrájában nagy helyzetből vágta a kapu fölé a labdát.

A szünet után Gilardino betalált, de lesről, érvénytelenítették is a gólt, majd Giovinco dolgoztatta meg ismét a hazai kapust. Hosszas mezőnybeli küzdelem után végül a több helyzetet kialakító vendégek megérdemelten szereztek vezetést: a tizenhatos elé lendületből érkező Marchisio passzával Vucinic kézilabdás beálló vagy épp vízilabdás center módjára fordult le Naldóról, és be is pöccintette a labdát a hálóba. (0-1)

A gól után a Bologna még keményebben harcolt, még több lett az alattomos odalépés. Ez a 73. percig tartott, amikor Vucinic visszaadta a gólpasszt Marchisiónak. A tizenhatosra balról betörő középpályás külsővel passzolt a kapuba. (0-2)

Az újabb találatot követően egy hangyányival békésebb lett a hangulat, az utolsó húsz percben már egy sárgát sem osztott ki a játékvezető - igaz, korábban sem adott mindenkinek, akinek kellett volna -, a Bologna becsülettel igyekezett gólt szerezni, de sikertelenül. Morleo, Diamanti és Diego Pérez is próbálkozott kapura lövéssel, de Buffonnak egyszer sem kellett védenie.

 Bologna-Juventus 0-2 (0-0)
 g: Vucinic (62.), Marchisio (73.)

3-1-re győzött a Catania az Udinese ellen a Serie A 29. fordulójának nyitómérkőzésén, szombaton.


Catania-Udinese 3-1 (0-0)
gólszerzők: A. Gómez (49., 67.), Lodi (71.), illetve Muriel (81.)
kiállítva: Potenza (a kispadról) - Catania
forrás: hatharom.hu