Recent comments

Friss Hírek

Prandelli: Van három napunk, hogy javuljunk




Cesare Prandelli elismerte, hogy lehetnek változások az Írország elleni meccsre a csapat összetételében, de a 3-5-2-es játékrendszeren nem változtat és Daniele De Rossi ezúttal is belső védő lesz.
Az Azzurri a spanyolok után a horvátok ellen is ugyanazzal a kezdő tizeneggyel lépett pályára és velük is 1-1-es döntetlent játszott, így két ponttal csak a harmadik helyen állnak a C csoportban.
Lapértesülések szerint az utolsó csoportmeccsen visszaállnak a 4-3-1-2-es játékrendszerhez, és De Rossi is visszatér a középpályára, azonban a szövetségi kapitány cáfolja ezt.
„A csapat hisz a 3-5-2-es felállásban De Rossival a védelemben és az edző nem mehet szembe a csapattal.” mondta a taktikus a sajtótájékoztatón. „Egyáltalán nem fontolgatok felállás váltást és De Rossi sem fog visszatérni a középpályára.”
„Egy friss és lendületes csapatra van szükségünk az utolsó csoportkörben, így biztos, hogy lesz három vagy négy változtatás a kezdő tizenegyben.”
„A döntéseimet nem csak a saját megérzéseimre alapozva hozom meg, hanem figyelembe veszem a vizsgálatok eredményeit is. Ezért holnap mindenki állóképességi teszten esik át.”
Az olasz válogatottnak mindenképpen nyernie kell az írek ellen, ráadásul arra is figyelniük kell, hogy milyen eredmény születik a spanyol-horvát összecsapáson, ugyanis 2-2-esetén búcsúzna az Azzurri.
A szövetségi kapitány nem hisz az összeesküvés elméletekben és biztos benne hogy a már kiesett írek is a győzelemért fognak harcolni.
„Tesszük, amit tennünk kell. Úgy érzem elég lenne egy 1-0-s győzelem az írek ellen, mart szerintem Spanyolország is nyerni fog.”
„Ha folyton a spanyol és horvát esetleges döntetlenen jár a fejünkben, az komoly problémát okozhat.”
„Trapattoni sem fogja megkönnyíteni a dolgunkat és ez így helyes. Nem egy visszafogott ír csapatra számítok, ők is a győzelemért lépnek majd pályára.”
A csütörtöki mérkőzésen az olasz válogatott szerezte meg a vezetést, de egy védelmi hibát kihasználva a horvátok egyenlíteni tudtak.
„Ma reggel több mint egy óráig beszéltem a játékosaimmal.” mondta Prandelli amikor a csütörtöki csalódást keltő eredményről kérdezték.
„A fáradtság nem volt túl vészes. Nekünk csak játszanunk kell a saját játékunkat és nem az eredményre ráülni.
Amíg tartottuk a labdát, igazi csapat voltunk, de amikor elkezdtünk az eredményen gondolkozni szétestünk. Ez abszolút mentális probléma és nem fizikális.”
„De nincs időnk sajnálkozni. Van három napunk, hogy javuljunk.”
Az olasz válogatottban az egyik legnagyobb probléma a támadók kérdése és egyre többen kezdik megkérdőjelezni Prandelli döntéseit.
„Meg vagyok győződve arról, hogy a keretbe beválogatott csatárok a legmegfelelőbbek ahhoz a játékhoz, amit játszani akarunk.” folytatta a korábbi Fiorentina edző.
„Antonio Di Natale nagyon hasznos tud lenni, ha csereként áll be. Fabio Borini egy remek játékos, de tíz perccel a lefújás előtt szükségünk volt egy gólra és Sebastian Giovincot küldtem a pályára, mert sokszor betalált az ellenfelek kapujába az idei szezonban.”
Prandelli továbbra is hisz Mario Balotelliben, annak ellenére, hogy eddigi mindkét csoportmeccsen lecserélte.
„Továbbra is számítunk Balotellire. Ha ez nem így lenne, nem lett volna ott a kezdőben a horvátok ellen. Ő egy nagy tehetség szép jövő áll előtte, de még fejődnie kell. Nagy alakítást vártunk tőle. Hogy meddig kell még várnunk, hogy segítsen nekünk? Három nap…”
olaszfoci.hu