Recent comments

Friss Hírek

IFFHS: A Napoli a legjobb olasz klub


Tegnap, június 1-jén adta ki az IFFHS (International Federation of Football History & Statistics) legfrissebb klubranglistáját, melyen a világ összes labdarúgó klubját rangsorolják. A lista szokás szerint tartogat jó néhány meglepetést, az olasz bajnokságra pedig különösen igaz ez az állítás.
A rangos szervezet véleménye szerint Olaszország legjobb csapata jelenleg a Napoli gárdája, amely egy hónappal ezelőtti pozíciójához képest 9 helyet ugrott előre, ezzel a Milant is megelőzve, így jelenleg 15. a dél-olasz klub. A 2. helyet így is a Rossoneri foglalja el, amely egy helyet rontva a 18. pozícióban áll.
Ahhoz viszont, hogy a következő olasz csapatot megtaláljuk, egészen az 50. helyig kell visszakeresnünk, ahol is a római sasok, azaz aLazio gárdáját találjuk, őket az 53. helyen az Udinese követi - mindkét klub javítani tudott valamelyest egy hónap alatt.
A lista igazi meglepetése olasz szempontból, hogy a Scudettot veretlenül elhódító Juventus 2 helyes javításával is csak az 58. A csapnivaló szezont záró Internazionale 32 (!) helyet rontva csak a 62.

azzurri.blog.hu