Recent comments

Friss Hírek

Horvátország-Olaszország: A Gazzetta változatlan kezdőre számít


A Gazzetta dello Sport szerint a holnap esti Olaszország-Horvátország mérkőzésen a Squadra Azzurra ugyanazzal a kezdőcsapattal futhat ki a pályára, mint tette a spanyolok elleni 1-1 alkalmával. Ez azt is jelenti, hogy a gólt szerző Di Natale nem, a halványan játszó Thiago Motta vagy az első válogatott meccsén pályára lépő Giaccherini viszont ott lehetnek a pályán. Természetesen a spanyol meccshez hasonlóan most is megvan a véleményünk a kezdőről.
A Gazzetta tehát a következő kezdőt vázolja fel:
Buffon
Bonucci - De Rossi - Chiellini
Maggio - Thiago Motta - Pirlo - Marchisio - Giaccherini
Balotelli - Cassano
Kispad:
Sirigu (K), De Sanctis (K), Ogbonna (V), Balzaretti (V), Abate (V), Montolivo (Kp), Diamanti (Kp), Nocerino (Kp), Di Natale(Cs), Borini (Cs), Giovinco (Cs).


Eltiltott:
-
Sérült:
Barzagli (V) - egy héten belül felépül.
Sárga lapos:
Balotelli, Bonucci, Chiellini, Maggio.


A csapatból Buffon, Chiellini, Maggio, Pirlo és talán Marchisio helye bombabiztos, közülük Maggio és Marchisio ugyan kicsit halványan teljesítettek, de egyrészt nincs a posztjukra jobb, másrészt tudjuk: ők még 80%-os teljesítményt nyújtva is nagy hasznára lehetnek a csapatnak. Ha marad (márpedig szinte biztosan marad) a 3 védős felállás, akkor Barzagli hiánya miatt a jelenlegi 3-asnál nem tudunk jobbat. De Rossi a fentiek mellett természetesen szintén kirobbanthatatlan a kezdőből, nála csak az a kérdés, hogy a középpályán vagy a védelemben kap-e helyet. Jelenleg tehát ez a hátsó alakzat tűnik a legjobbnak, amelyre egyébként a spanyolok ellen sem lehetett különösebb panasz.

A középpályán Maggiot és Marchisiot már említettük, Pirlo helye olyannyira biztos, hogy még egy tankkal sem lehetne kilökdösni a kezdőből. Thiago Mottát mi nem raknánk a kezdőbe, az egykori Inter játékos első félidő végi fejesétől eltekintve szürkén játszott, ezúttal inkább a Milanban pazarnál is jobb szezont futó Nocerinonak adnánk meg a lehetőséget, hogy a múltkori 3 percnél többet is bizonyíthasson.

A bal szélen Giaccherini kezdőbe kerülése általános megdöbbenést keltett a múltkor, most az a kérdés: azon a szélen inkább a támadást vagy a védekezést akarja-e erősíteni Prandelli. Giaccherini helyett csak Federico Balzaretti jöhet szóba, aki jobb védekezésben, de gyengébb támadásban, mint az apró termetű középpályás. Az első meccsen jól megfigyelhető volt, hogy a 3-5-2 védekezésben Maggio és Giaccherini visszalépésével 5-3-2-vé alakult át, ebbe pedig Balzaretti kétségtelenül jobban beleillene. Támadásban viszont az excesenai jobb, ő a robbanékonyabb és a gyorsabb játékos, emellett pedig ő sem reménytelen eset védekezésben. Nagyobb hibát sem vétett a hispánok ellen, valószínűleg maradhat a kezdőben és tovább élheti az álmát.
Ezzel el is érkeztünk a legérdekesebb és legnehezebb kérdéshez: ki legyen a két csatár? A gazzetta szerint Balo és Cassano lesz, akárcsak legutóbb. Balotelli teljesítményét és momentumait is kiértékeltük az első meccs után, összességében ismét azt mondanánk: feltűnően, de nem igazán hasznosan játszott. Kétségtelenül jó, hogy folyamatosan zavarja, figyelemre készteti az ellenfelet, parádés, ahogy hát mögött a levegőben sarkazva tartja bent a labdát vagy remek érzékkel szerel és teremt tiszta gólhelyzetet - de jobban örülnénk egy olyan embernek, aki mindezek mellett nem veri meg a füvet, nem kap felesleges sárgát, és berúgja azt a bizonyos tiszta gólhelyzetet. Mario ügye tehát nehéz kérdés.

 Cassano nem mozgott rosszul a spanyolok ellen, volt pár jó meglátása, szerintünk egy jó Cassano nagyon kell az olaszoknak. Az továbbra is kérdés, hogy a szívműtétből lábadozó, a pályára csak nemrég visszatérő Cassano mennyire lehet hasznára a csapatnak. Az ő helyére Giovinco a másik jelölt, aki fél óra alatt bár nem váltotta meg a világot, de adott egy zseniális labdát, látszik: immár válogatott szinten is van benne potenciál. Balotelli helyett pedig Di Natale kerülhetne a kezdőbe. Az a Di Natale, aki bőven 30 fölött járva becserélése után néhány perccel az Eb első csoportkörének egyik legszebb gólját szerezte, bizonyságot téve klasszisáról, de a jelek szerint ez még mindig nem elég Balotellivel szemben.

 A lehetséges párosok tehát: Cassano-Balotelli, Giovinco-Balotelli, Cassano-Di Natale, Giovinco-Di Natale.

Összességében nem tűnik rossznak ez a kezdő, elvégre a spanyolok ellen megmutatták: képesek igazán jó teljesítményt nyújtani. Azonban nyitva maradt és örökre nyitva fog maradni a kérdés, hogy mi lett volna, ha Thiago Motta helyett egy remekül játszó Nocerino, Balotelli posztján végig Di Natale, vagy éppen Cassano helyett Giovinco, Bonucci helyén Barzagli játszik/játszhat. Hogy holnap választ kapunk-e ezekre a kérdésekre, vagy ugyanennek a kezdőnek kell megváltania a világot, azt még nem lehet tudni, de bármilyen 11 fut ki a gyepre, mi szurkolni fogunk nekik, hiszen a lényeg továbbra is: Forza Squadra Azzurra!



 azzurri.co.hu