Recent comments

Friss Hírek

Euro 2012: Trapattoni nem forgatja fel a kezdőt az olaszok ellen


Noha az írek mindkét meccsüket elvesztették a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány nem változtat az alapcsapatán az utolsó mérkőzésre sem.




"Ha most mindent fenekestül felforgatnánk az olaszok elleni találkozóra, akkor annak vajon a csoport másik két tagja örülne? Talán azt gondolnák, hogy megkönnyítem az olasz együttes dolgát, ha két-három játékosnál többet változtatnék" - mondta a szigetországiak olasz trénere.

A 73 éves szakvezető hozzátette, az augusztusi barátságos mérkőzésen akár öt-hat helyen is lehet változtatás, de nem most.


Ezt azzal indokolta, hogy lojális azokhoz a játékosokhoz, akiknek köszönhetően kijutott az ír válogatott a kontinensviadalra, és így az új generáció képviselői majd a következő selejtezősorozattól kaphatnak főszerepet.
   
Az írek az első fordulóban a horvátoktól 3-1-re, majd a csütörtöki második körben a spanyoloktól 4-0-ra kaptak ki, ezzel pedig kiestek.


A hétfői harmadik csoportmeccsükön az olaszokkal találkoznak, akiknek mindenképpen nyerniük kell a továbbjutáshoz, de az sem feltétlen elég számukra a negyeddöntőhöz, ugyanis ha a spanyol-horvát meccsen 2-2-es, vagy ennél is több gólos döntetlen születik, akkor a Squadra Azzurra is búcsúzik az Eb-től.

MTI