Recent comments

Friss Hírek

Chiellini: Egy új torna kezdődik számunkra



Giorgio Chiellini szerint az olasz válogatottnak „új torna kezdődik”, ha továbbjutnak az Európa bajnokság negyeddöntőjébe.
Az Azzurinak mindenképp meg kell vernie hétfő este Írországot és bízniuk kell benne, hogy a spanyol-horvát találkozó nem 2-2-es döntetlennel zárul.
„Nekünk csak az írek elleni meccsre szabad koncentrálnunk. Talán kívülről ez másként látszik, de számunkra csakis a győzelem a cél és nem gondolunk a szerencsére, balszerencsére és semmi másra.” mondta a Juventus hátvédje a vasárnap esti sajtótájékoztatón.
„Két remek meccset játszottunk két nagyszerű csapat ellen és csak néhány hibánkon kell javítanunk, amit elől illetve hátul elkövettünk. Ha most nyerünk, egy teljesen új torna kezdődik számunkra.”
Cesare Prandelli az Európa bajnokságon eddig használt 3-5-2-es felállás után a 4-3-1-2-es játékrendszer tesztelésére tért át az edzéseken.
„Számomra teljesen mindegy, milyen felállásban lépünk pályára. Régebben szinte mindig négy védős rendszerekben játszottam, csak az idei szezonban kezdtünk el három védővel játszani.”
„Már nagyon régóta focizom, sok játékrendszerben játszottam, és már megmutattuk, hogy milyen rugalmasak és sokoldalúak vagyunk. A lényeg az, hogy továbbra is kiegyensúlyozottak legyünk.”
„A legtöbb csapattársammal már régóta együtt játszom és közel egy hónapja együtt készülünk, hogy egy igazi csapat legyünk. Ilyenkor ez nagy előnyt jelent számodra, bármilyen felállásban is lépj pályára.”
olaszfoci.hu