Recent comments

Friss Hírek

Atalanta: 2 pontos mínusszal kezdik a következő szezont


Idei büntetése után jövőre is pontlevonással kezdi meg a szezont az Atalanta gárdája. A Szövetség döntése alapján a bergamói gárda a következő szezont 2 pontos mínusszal lesz kénytelen megkezdeni. A nyomozás tiltott fogadások és bundázások miatt indult meg a klub ellen.
Mint ismert, a kék-fekete mezes csapat tavaly nyáron Serie A-s újoncként kapott 6 pontos levonást a fogadási botrányban vállalt szerepükért. Ezt a hátrányt hamar ledolgozták és gond nélkül harcolták ki a bentmaradást, most viszont újabb büntetéssel sújtották a klubot, akik a jövő évet is levonással, igaz, csak 2 pontossal fogják megkezdeni, emellett 25 ezer eurós bírságot kell fizetniük.
Az alsóbb osztályokban is történtek szankciók: a Grosseto 6 pontos levonással és 40 ezer eurós büntetéssel kezdi meg a 2012/2013-as idényt, míg a Modena gárdája az Atalantához hasonlóan 2 pontos kendikeppel indul. Az Ascoli 20 ezer eurós büntetést és egy mínusz pontot kapott.
A legújabb olasz bundabotránynak számtalan szereplője van, gyakorlatilag nincs már olyan olasz csapat, akiket vagy közvetlenül, vagy egy-egy játékosukon, vezetőjükön keresztül hírbe ne hoztak volna a csalással. Stefano Maurit letartóztatta a rendőrség, Antonio Conténál házkutatást tartottak, Domenico Criscito pedig azért nem utazhat az EB-re, mert egyelőre nem sikerült tisztára mosnia a nevét, de rajtuk kívül több neves játékost is kihallgatak.
azzurri.blog.hu