Recent comments

Friss Hírek

Conte: Folytatnunk kell a fejlődést

Két kemény idegenbeli teszt után, melyre két Scudettoért versenyre kelő csapat ellen került sor, vasárnap Antonio Conte játékosait újra a hazai kényelem fogja körülölelni. A kiesés elől menekülő Cesena biztosan kemény ellenállást fog tanúsítani a Juventus Arénában, de a menedzser ragaszkodik hozzá, hogy a csapata nem nyugszik a babérjain.
A reggeli sajtótájékoztatón Conte a következőket mondta: „Amikor a Juventus menedzsere lettem, feltérképeztem a fejlődés lépéseit. Az első az volt, hogy újra versenyképesek legyünk, így hitelességet szerezzünk a szurkolóktól és az ellenfelektől. Most ezt elértük, ami nem volt könnyű. Most járunk a második lépésnél: a versenyképesség fenntartása, valami, ami nem sikerült az előző években. Elkötelezettségre, vágyra és koncentrációra van szükség ennek az eléréséhez.  Folytatnunk kell a fejlődést.”
Egy középszerű rajt után, a Milan már padlógázzal halad, és átvette az első helyet a tegnap esti, Genoa elleni 0-2-s győzelmével. Massimiliano Allegri nem rég azt mondta, hogy a Juventus a bajnokság favoritja. Conte ezt azonnal megcáfolta: „A Milan nyerte tavaly a Scudettót, és ez a kiindulási alapjuk. Helyette mi két egymást követő hetedik hely után indultunk neki a szezonnak. De a klub neve miatt természetes, hogy a Juventusnak mindig a favoritok között kell lennie.”
Simone Pepe drámai nápolyi egyenlítésének köszönhetően a Bianconeri a szezon kezdete óta veretlen, és ez újból megerősítette Antonio Conte hozzáállását, miszerint soha ne beszélj a bajnokságról. A Juventus teljesen más látványt nyújtott a szünet után, és a 42 éves menedzser megosztotta a csapat elképesztő második félidei játékának titkát. „Csak egy dolgot mondtam a játékosoknak a szünetben. Semmi gond nem volt a rendszerrel, vagy a játékosokkal, és a második félidőben ezt be is bizonyítottuk ugyanazzal a 11 játékossal. Többet futottunk, annak ellenére, hogy nem voltak fizikai előnyeink, ugyanannyi időnk volt készülni a mérkőzésre, mint a Napolinak.”
Andrea Pirlo a San Paolóban kapott sárgalapja miatt kihagyja a vasárnapi mérkőzést. Míg Conte elismerte, hogy a középpályás hiányozni fog, addig Claudio Marchisio visszatérhet, mivel ő kedden letöltötte az egy mérkőzéses eltiltását. Conte így folytatta: „Pirlo hiányozni fog, de hiszek azokban, akik játszanak, és biztos vagyok benne, hogy a csapat 120 %-on fog teljesíteni, hogy kompenzálja Pirlo hiányát.”


juventushungary.hu