Recent comments

Friss Hírek

Conte: A felkészültségünk miatt vagyunk még veretlenek


Antonio Conte dicsérte csapatát az Udinese elleni teljesítménye miatt. A tréner örült, amiért játékosai mindent megtettek annak érdekében, hogy feltörjék a bajnokság egyik legjobb védelmét.
„Szeretném leszögezni, hogy ma este a bajnokság két legjobb védelme találkozott egymással.”, mondta a 42 esztendős szakvezető. „Egészen mostanáig, az Udinese minden hazai meccsét megnyerte, melyeken 14 gólt lőtt és csak 2-őt kapott. Pontosan ezért mondtam azt, hogy rugalmasnak és egységesnek kell lennünk. Nem mindenki képes úgy Udinébe jönni, hogy komoly helyzeteket alakít ki. Veretlenek vagyunk, és ha valaki az érkezésemkor ezt mondja nekem, nem hiszem el.”
Conte különböző taktikai variációkat alkalmazott a találkozó előtt. „Az Udinese, akárcsak a Napoli, a széleken szeret támadni és tudja, hogy hogyan teremtsen helyet mindehhez. Ennek szellemében készültünk az összecsapásra. Valójában három középső középpályással játszottunk, mikor áttértünk a 4-3-3-ra, mert Lichtsteiner gyakran ment fel támadni és az Estigarribiához hasonló játékosoknak köszönhetően komoly változtatásokat tudtam eszközölni a felállásunkon.”
Kemény mérkőzés volt, melyen fontos volt a taktikai felkészültség: „Nagyon alaposan fel kell készülni az ilyesfajta találkozókra, ha nem akarunk különböző nehézségekkel szembenézni. Alaposan felkészültünk az Udinese-ből, ahogyan ők is belőlünk. A modern futballban fontos a felkészültség és ez is az oka a veretlenségünknek.”

juventushungary.hu