Recent comments

Friss Hírek

Conte: Fölülmúltuk az elvárásokat


Antonio Conte kijelentette, a bianconeri veretlenül szeretné zárni az idei esztendőt. Az Udinese elleni rangadó lesz az utolsó teszt a torinóiak számára a karácsonyi szünet előtt és a 42 éves szakvezető szeretné minél jobban zárni az évet.
Délutáni sajtókonferenciáját Conte e-képpen kezdte: „Nem akarok merésznek látszani, de mi mindig a maximumért dolgozunk. Tehát úgy megyünk Udinébe, hogy tiszteljük ellenfelünket és nem félünk senkitől.”
A Juventus egy hazai pályán jó formában lévő Udinese-hez látogat ma délután, mely eddig 100%-os a Stadio Friuliban. Guidolin csapata mindemellett nagyszerűen védekezik hazai környezetben, hiszen az elmúlt hét hazai mérkőzésén mindössze két gólt kapott.
„Az Udinese az utolsó olyan ellenfelünk, mely a bajnokság első helyeire pályázik. Az Udinese-ben olyan fontos játékosok játszanak, mint Asamoah, Isla, és Di Natale. A tavalyi szezon után, melyben a Napolival és a Milannal egészen az utolsó fordulóig a bajnoki címért harcoltak, ők már nem meglepetés csapat.”
Fabio Quagliarella Novara-nak fejelt második félidei gólját követően Conte-nak édes problémája támadt a kezdő összeállítását illetően. Alessandro Matri pihentetve volt a kiesőjelöltek ellen és a tréner szerint mindketten nagy eséllyel pályáznak az előretolt ék szerepre.
„Elégedett vagyok Quagliarella teljesítményével, melyet góllal koronázott meg. Még boldogabb lettem volna, ha Alex is betalál, de a játék az, ami érdekel engem és azzal elégedett voltam. A gól előbb-utóbb jönni fog. Résen leszek a mai edzésen, főként a vasárnap kisebb sérülést szenvedettt játékosokat figyelem majd. Taktikai változtatás? Elképzelhető.”
Az idei utolsó mérkőzés előtti sajtótájékoztató a végéhez közeledik, Conte pedig ennek okán górcső alá vette csapata eddigi teljesítményét.
„Nagy elégedettséggel tölt el az a tény, hogy sikerült visszanyernünk a szurkolók bizalmát, valamint az ellenfelek félelmét. Az elmúlt öt hónapban a klub valamennyi részlegének sikerült teljesítenie egy nagyon nehéz feladatot, mely mindannyiunkat megváltoztatott. Felülmúltuk az elvárásokat, a játékosok kivételes munkát végeztek, de még semmit sem értünk el.”
juventushungary.hu