Recent comments

Friss Hírek

Genoában nyert az Inter



A nem éppen történelme legjobb őszét futó Inter azzal a tudattal utazott a Genoához, hogy egy esetleges győzelemmel egészen a hatodik helyig rakétázhatna előre a tabellán. Hazai viszonylatban ez szintén igaz volt: a két csapat között a forduló előtt négyhelyezésnyi volt a különbség (a hetedik helyen állt a házigazda, a tizenegyediken a vendég), de csupán egy pont.

Sokkal agresszívebben kezdte a mérkőzést az Inter, az első veszélyes lövések is a milánóiak nevéhez fűződtek. Az interes Diego Milito járt a legközelebb egykori klubja ellen a gólszerzéshez, de célt tévesztett, és ezzel véget is ért az első félórában látott ziccerek összesített jegyzéke.

A Genoa-védőnégyes gyakran saját 16-osának vonalán helyezkedett el, e sorra pedig előtte négy-öt méterre öt középpályás támaszkodott; az Internél válaszképpen Esteban Cambiasso tartott bemutatót technikai hibákból, majd titokzatos módon Lúcio kezébe került a karmesteri pálca, ám a brazil keresztlabdái nem annyira társainak, mint inkább a labdaszedő gyerekeknek adtak munkát.
E játékrészre mélységesen jellemző módon egy Inter-szöglet után Walter Samuel nem tudta befejelni a labdát a kapuba nyolc méterről, a kipattanónál Kaha Kaladze egy akkora lyukat ollózott, hogy beleesett és emiatt ápolni kellett utána, zárásképpen Milito négy méterről optikai pontossággal hasba lőtte a labdával a kirepülő Sébastien Freyt, de olyannyira, hogy az akkor sem tudta volna kiejteni a labdát a levegőben, ha nagyon akarja.
A milánóiak nemcsak játékuk miatt szomorkodhattak, hanem amiatt is, hogy a kapura törő Militót a svéd védő, Andreas Granqvist igencsak érdekes mozdulattal rántotta le utána nyúlva a 16-os előtt, büntetőjogi következmények nélkül.

A fordulás után helyzetbe került a Genoa is, ám csak egy meg nem adott gólig jutott, éppen Granquist révén, miközben a hőmérséklettel együtt a színvonal is meredeken esett. Éppen mikor elérte a forint svájci frankhoz viszonyított értékét, gólt szerzett az Inter: a szünetben beállt Ricardo Álvarez ívelt be a bal oldalról a 68. percben, az ötös túlsó sarkáról pedig a magára hagyatott Nagatomo Juto pedig a kapuba fejelte a labdát.

A hátralévő időre feltámadt a Genoa, Alberto Malesani mester egyenesen két csatárral rohamoztatta legényeit. Álvarez lőtt a hajrára fordulva egy döngő kapufát, majd a legvégén Nagatomo abszolút hőssé vált, amikor kifejelte ötösén Marco Rocci lövését. Az eredmény így már nem változott: leütötte a hetedik helyről a Genoát a bátrabban támadó Inter, túl későn jött rá a hazai csapat, hogy a futballt több helyen is gólra játsszák.


GENOA–INTERNAZIONALE 0–1 (Nagatomo, 68.)


NSO.hu