Recent comments

Friss Hírek

Nesta: A Milanból szeretnék visszavonulni


Az  AC Milan combsérülés után lábadozó védője, Alessandro Nesta saját elmondása szerint a piros-feketéktől szeretne visszavonulni.
Az olasz válogatott mezét 78-szor magára húzó hátvéd 2002 nyarán érkezett nevelőklubjától, a Laziótól, és bár a gyakori súlyos sérülések miatt sokat kellett kihagynia, 314 tétmérkőzésen így is szerepelt a milánói együttesben.

Az UEFA Év csapatába négyszer is beválasztott (és ezzel a védők között rekorder) Nesta a Forza Milan magazinnak adott nyilatkozatában beszélt arról, hogyan látja a jövőjét 19 évnyi csúcsfutball után.

„Méltó módon szeretném lezárni a pályafutásomat, lehetőleg a Milannál – nyilatkozta Nesta. – Ideérkezésemnél az volt a célkitűzésem, hogy 10 évig a csapatnál maradjak. A családom eközben megszokta a várost, jól érezzük magunkat Milánóban.”

„A futball az életem, még amikor eszem, akkor is azt nézem a tv-ben. A sérüléseket leszámítva elégedett vagyok a pályafutásommal, a labdarúgás megadott nekem mindent. Rengeteg örömben volt részem a karrierem során.”

A pályafutása során a Lazióval és a Milannal összesen három olasz bajnoki címet, három Olasz Kupát, négy olasz Szuperkupát, két Bajnokok Ligáját, egy Kupagyőztesek Európa Kupáját, három európai Szuperkupát és egy klubvilágbajnokságot, hazájával U21-es Európa-bajnokságot és felnőtt világbajnokságot nyerő védő szerződése 2012 nyarán jár le a piros-feketéknél.
NSO.hu