Recent comments

Friss Hírek

Marotta: Az elsődleges célunk Európa


A Juventus háza táján van ok az elégedettségre, már ami a szezon első felét illeti: a csapat úgy vezeti a bajnoki táblázatot, hogy közben nem talált legyőzőre. Conte jó választásnak tűnik, az új igazolások nagy része bevált, mindemellett nem mehetünk el szó nélkül Marchisio és Buffon szenzációs teljesítménye mellett.
A bianconeri jelenleg a karácsonyi szünetet élvezi, ám nemsokára újfent tétmérkőzések következnek. Januárban a csapat ismét pályára lép, ám ebben a hónapban lehetőség lesz néhány átigazolásra is. Giuseppe Marotta számára tehát újabb intenzív időszak következik. A klubvezető elégedett lehet munkájával. A Tuttosportnak adott hosszabb interjújában, a klub sportügyekért felelős általános igazgatóját több témával kapcsolatban is faggatták.
A jelenlegi helyzet: „Remélem, a Juventus jól teljesít, mert bíztam ebben a felállásban. A korábbi vezetések kritizálása nélkül szeretném kihangsúlyozni, hogy Andrea Agnelli elnökké való kinevezése egy új éra kezdetét jelentette, mely megújítja a klub struktúráját. Ezután a technikai részen kellett némi változtatást eszközölni, különösen annak tudatában, hogy a keret 80%-át új játékosok tették ki. Az előzetes munkát követően minden feltétel adott volt a jó munkához. Azonban nem gondoltam volna, hogy decemberben is vezetni fogjuk a táblázatot… Hogy meddig juthatunk? Egy olyan szakvezetővel, mint Conte, aki abszolút tisztában van a Juventus jelentésével, és aki képes megfelelő munkamorált kialakítani a játékosokban, céljaink, jelenleg, igen előkelők, ezt nem tagadhatjuk. Elsődleges célunk Európa, de ennél többet is szeretnénk elérni.”
A bajnoki címre gondol? „Ha ön belép az új stadion öltözőjébe, akkor láthatja azokat a polcokat, amiken a Juventus Scudettoi találhatóak. Ilyenek a székházban is vannak. A Scudetto a génjeinkben van és reméljük, hogy még több polcot kell majd feltennünk az öltözőbe, van még hely.”
A Milannal való harc: „Komoly múltra visszatekintő klub szisztémával rendelkeznek, mely már több, mint 20 éve létezik, és amelynek köszönhetően hosszú távú célokat valósíthatnak meg. Egy kész kerettel rendelkeznek, melybe, olykor, néhány bajnokot is beépítenek. Ezt szeretnénk mi is elérni. A futballt ciklusok jellemzik: stabilitásuknak hála, a Milan sohasem gyengült meg jelentősen.”
Az átigazolási piac közeledte: „Szeretném kihangsúlyozni, hogy ez egy győztes keret, ha most jelentős átigazolásokba kezdenék, az tiszteletlenség lenne. Mi, azonban, fel fogjuk mérni a januári lehetőségeinket, mert bármi megtörténhet. Tavaly például megsérült Quagliarella, mely komoly kihatással volt a januári tevékenységünkre. Idén azonban több időnk van terveink megvalósítására. Különösen a távozókkal kapcsolatos terveinkre, ide sorolnám Amauri esetét.”
Marchisio: „Sohasem volt átadólistán. Claudiot mély érzelmek kötik ide. Torinóban született, Juventus szurkoló, mindamellett tökéletesen képviseli a modern futballistát, hiszen több poszton is bevethető. Ő jelenti klubunk jövőjét. Hogy ő lesz Del Piero utóda? Meglátjuk, minden az image-től függ, de itt minden szükséges feltétlen adott hozzá. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy Del Piero még a Juventus jelenét képviseli.”
Buffon: „Bíztunk Gigiben, ahogyan az edző és a csapattársak is. Sérülése, amit tavaly szenvedett el, egyszerre volt szokványos és szokatlan, mert lélektani szempontból is kihatással volt a játékosra. Ő azonban egy csodálatos ember és erejének köszönhetően sikerült formába lendülnie s rövid időn belül ismét a világ legjobb kapusa lesz.”
Conte: „Az elmúlt 30 évben több forradalmai újítást hozó s azzal nyerő edzőt láthattunk, mint Mourinho, vagy Sacchi, akiknek azonban nem volt futballista múltjuk. Conte rájuk hasonlít, mert ő egy újító, aki a modern futballt képviseli. Mindamellett kiváló pedagógus, ám néha más trénerek módszereit vélem felfedezni taktikáiban és csapatirányításaiban. Egészen pontosan Lippi és Capello módszereire gondolok, de még Fascettit is idevenném. Antonionak köszönhetően visszatért az az egészséges agresszitivás, ami a Calciopoli után kiveszett belőlünk. Sikerült megértetnie a játékosokkal egy nagyon fontos szabályt, még pedig azt, hogy ’mi vagyunk a Juventus és a múltunk miatt nyernünk kell’ Jól ismeri ezt az ideált és ezt tudatosítja a játékosokban.”
A legjobb átigazolások: „A legnagyobb lelkesedéssel eltöltő átigazolás a Pirloé volt. Azonban, ha az érték-per-ár arányt nézem, akkor Barzagli volt a legjobb igazolás. Tavaly nyáron számos bajnok szerződött a Juventushoz, hozzájuk csatlakozott Pirlo, Vucinic, és Vidal, utóbbi a Bundesliga második legjobb játékosa volt.”
Üzenet a szurkolóknak: „Szurkolóinknak bízniuk kell bennünk. Azon vagyunk, hogy a következő szezonban is minőségi csapatunk legyen.”
juventushungary.hu