Recent comments

Friss Hírek

Győzelemmel zárta az évet a Milan


A mérkőzésen ismét a sérülése után visszatérő Christian Abbiati védte a Milan kapuját. Esélyeshez méltóan kezdett a címvédő, s a negyedik percben – egy hatalmas Cagliari-helyzet után – meg is szerezte a vezetést: Robinho beadását Antonio Nocerino fejelte kapura, s még a hazaiak hátvédje,Francesco Pisano is beleért, így végül öngól született. (0–1)
A félidő folyamán a kezdőbe visszakerülő Philippe Mexes kis híján öngólt vétett egy rosszul sikerülő felszabadítással, majd Albin Ekdal veszélyeztetett távolról. Egyenlíteni azonban nem tudott a Cagliari, így maradt az 1–0-s Milan-vezetés a félidőben. Érdekesség, hogy az öngólnak köszönhetően a Milan úgy volt egygólos előnyben a szünetben, hogy kapura sem lőtt.
A fordulás után a Milané volt az első nagyobb lehetőség: Alberto Aquilani távoli lövését védte bravúrral Michael Agazzi, majd a túloldalon Victor Ibarbo dolgoztatta meg Abbiatit, ám mindkét kapus állta a sarat.
A 61. percben kétgólosra növelték előnyüket a vendégek: a mérkőzésen remekül futballozó Robinho fejelt Zlatan Ibrahimovic elé, aki megtolta a labdát Michele Canini mellett, majd a kimozduló Agazzit átemelve helyezett a szardíniaiak hálójába. (0–2)
A mérkőzés hátralévő részében hiába próbálkozott a Cagliari, még a szépítésre sem futotta erejéből, így a Milan győzelmével átmenetileg élre állt a tabellán.
NSO.hu