Recent comments

Friss Hírek

Calciopoli: Továbbra sincs béke


A szerdai, négy órán keresztül tartó béketárgyalások után semmi sem változott az ügy kapcsán érdekelt klubok között. A csúcstalálkozóra ma került sor a CONI – Olasz Olimpiai Bizottság - székhelyén, annak érdekében, hogy véget vessenek a 2006 óta tartó vitának, mely beárnyékolja az olasz futballt.
A Coni elnöke, Gianni Petrucci hívta össze a gyűlést, miután a Juventus benyújtotta a bíróságnak a kártérítési követelményét, amiért 5 éve száműzve lett a klub a Serie B-be, valamint 2 bajnoki címet is elvettek az Öreg Hölgytől.
A mai napon a megbeszélésén a Juventus elnöke, Andrea Agnelli és az Inter elnöke, Massimo Moratti is megjelent. A Milan alelnöke, Adriano Galliani, a Fiorentina képviselője, Diego Della Valle, a Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis és az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke, Giancarlo Abete szintén jelen voltak.
„Hosszú, barátságos és korrekt megbeszélés volt. De őszintén szólva a Calciopoli téma még mindig nagyon forró, és senki sem változtatta meg az álláspontját. Sokakon látszott a jó szándék, de nem sikerült eredményt elérni. Biztos vagyok benne, hogy nagyon óvatos leszek, mielőtt összehívok egy újabb megbeszélést. Csalódott vagyok, de minden tőlünk telhetőt megtettünk, és tudunk majd aludni ma éjszaka. Nem értünk el eredményt, de vereséget sem szenvedtünk.” – mondta Petrucci a találkozót követően.
A FIGC elnöke, Giancarlo Abete és a Fiorentina elnöke, Diego Della Valle szintén megerősítették, hogy senki sem hátrált meg.
„Nem történt érdemi változás. Annak ellenére, hogy mindent megtettünk, nehéz begyógyítani egy ilyen mély sebet.” – állapította meg Abete.
„Ez egy civil találkozó volt, de senki nem változtatott az álláspontján.” – értékelt Della Valle.
Az Inter elnöke, Massimo Moratti, nem volt hajlandó elárulni a vita részleteit, és csak ennyit mondott:„Minden gyűlés építő jellegű, és mindegyik hasznos lehet.”
Andrea Agnelli nem mondott semmit a találkozó után, ugyanis ő majd később, de még a mai nap folyamán fog interjút adni a médiának.
juventushungary.hu