Recent comments

Friss Hírek

Tottiék elvitték a három pontot Nápolyból


A közelmúltban az északiakkal legeredményesebben harcoló Roma és a fővárosiak szerepkörét tavaly átvevő Napoli rangadója viszont egy vígjátékba illő góllal kezdődött, hiszen Erik Lamela bal oldali beadását a nápolyi kapus, Morgan De Sanctis nemes egyszerűséggel bevédte kapujába. 0–1
Többet birtokolta a bekapott gól után a labdát a Napoli, de helyzetet az első félórában csak egyet tudott kialakítani, igaz, ennek alkalmával Marek Hamsíknak olyan három méterről kellett volna a teljesen üres kapuba találnia, de innen is jócskán fölé tudott bombázni a szlovák fiú.
A gyorsaság terén érezhetően kihívásokkal küzdő Taddei oldalán próbálkoztak a hazaiak, innen rúgott döngő kapufát a 36. percben Ezequiel Lavezzi, míg a nápolyi támadások közben a másik kapunál Pablo Osvaldo hagyott ki kisebb-nagyobb ziccereket. A játékrész hajrájában Lamela is lőtt egy kapufát, majd a kissé figyelmetlenné váló Roma-védelmet a fickándozó Juan Zúniga viccelhette volna meg kétszer is, ha pontosabban céloz.
A második félidőben az egyre hevesebbé váló eső is az előnyét védő Roma kezére játszott, egy-egy ígéretesebb hazai támadást olykor megakadályozott a csúszós labda. A borult égből aztán leesett a második római gól is: az addig csak egy brutális becsúszással feltűnő Francesco Totti kitűnően adott be jobbról, a labdát elnézte a védő, Hugo Campagnaro, így azt Pablo Osvaldo két lépésről a hálóba terelhette. 0–2
A hazaiak mestere, Walter Mazzarri igyekezett személyi és taktikai változásokkal feldobni fásult csapatát, majd Edinson Cavani megmutatta, hogy a pályán tartózkodik, és gyorsan kialakított, de ki is hagyott két helyzetet.
A hajrában a rettenetesen elfáradó római védelem mellett Hamsík még szépíteni tudott, de a legvégénFábio Simplício egy hazai védő, Paolo Cannavaro társszerzőségében betalált, eldöntve a három pont sorsát.
Egy igazán élvezetes mérkőzést láthattunk a két csapattól, az összecsapás méltó volt a „Nap derbije" névre – bár ezúttal a szakadó esőben inkább a „kihagyott helyzetek rangadóját" láthattuk. Zseniális megoldások és amatőr hibák váltották egymást a játéktéren, és ebből a furcsa adok-kapokból a szerencsésebb Roma jött ki jobban.

NSO.hu