Recent comments

Friss Hírek

A Milan legyűrte a Sienát


A 15. percben Zlatan Ibrahimovic szépen vette át a labdát a tizenhatoson belül, de csak a kapu fölé lőtt. Nem sokkal később a másik oldalon Francesco Bolzoni puskázott el egy nagy lehetőséget. Az egyetlen vendég próbálkozás mellett több helyzetük is volt a hazaiaknak, a 39. percben például Clarence Seedorf rövidbe tartó lövésére ért oda Zeljko Brkic kapus.
Az első félidő egyértelműen a hazaiaké volt. A Milan már-már nyomasztó mezőnyfölényben futballozott, a hazai csapat 70 százalékban birtokolta a labdát, gólt azonban nem szerzett.
A játék képére jellemző adat, hogy az első félidőben a Siena-játékosok közül a legtöbb – egészen pontosan 21 – jó passza Franco Brienzának volt. A Milanban valamennyi mezőnyjátékos több sikeres átadással büszkélkedhetett...
A második játékrész előtt azonban nem számított jó előjelnek, hogy a Milan a legutóbbi öt bajnokijából, amelyen a félidőben gól nélküli döntetlenre állt, mindössze egyet nyert meg. Ezúttal viszont mindenképp a három pont megszerzése lebegett Massimiliano Allegri játékosainak szeme előtt.
Az 54. percben pedig már nem volt kegyelem a Siena számára, megszerezte a vezetést a Milan. Robinho készítette le a labdát Antonio Nocerinónak, aki futtából, a tizenhatos vonalától kilőtte a bal alsó sarkot (1–0). Nocerino 6. gólját szerezte a szezonban. A futballista az előző öt idényében jutott el fél tucat találatig.
Nem egészen tíz perccel később végleg eldőlt a három pont sorsa, amikor is Zlatan Ibrahimovic büntetőből megduplázta a Milan előnyét (2–0).
A folytatásban már nem forgott veszélyben a hazaiak győzelme.
NSO.hu