Recent comments

Friss Hírek

Prandelli: Olaszország merjen nagyot álmodni


Cesare Prandelli ragaszkodik hozzá, hogy Olaszország merjen nagyot álmodni a 2012-es Európa-bajnokságot illetően, és ne elégedjen meg az elődöntőbe jutással, különösen azután, hogy Spanyolország elveszítette David Villát.
Az Azzurri Spanyolországgal, Írországgal és Horvátországgal szerepel majd egy csoportban, és nem rég megerősítésre került, hogy a Barcelona csillaga, Villa 4-5 hónapra kidőlt, miután sípcsonttörést szenvedett a Klubvilágbajnokságon.
„A dolgok jelenlegi állása mellett, nem örülnék a negyedik helynek. Nagyot akarok álmodni, és ezzel az álommal kell nekivágnunk a megmérettetésnek. A válogatott meghaladja az elvárásokat, és még sokat tudunk fejlődni az elkövetkezendő 5 hónap során is. Ugyanakkor, figyelmeztetek mindenkit, hogy oda kell figyelni Horvátországra, ugyanis az ellenük lejátszandó mérkőzés lesz számunkra a legnehezebb teszt a csoportban. Nem szeretem, ha az emberek arról beszélnek, hogy biztosan továbbjutunk, mert nem szabad elfelejteni, mi történt Dél-Afrikában.” – jelentette ki Prandelli a Rai Due-nak.
Prandelli 2010 júliusában vette át az olasz válogatott irányítását Marcello Lippitől, miután a csapat történelme legrosszabb szereplését érte el a 2010-es Világbajnokságon. A szövetségi kapitány megerősítette, hogy várható néhány összetartási összejövetel a csapaton belül, melyeket nem fog követni felkészülési mérkőzés a 2012-es Eb-re.
„Csak egy barátságos mérkőzés májusban nem elég. Az összejövetelek nagyon fontosak, de nem akarom nehézzé tenni a klubok életét, illetve stresszbe hozni a játékosokat. A legfontosabb dolog, hogy nem ronthatom el a taktikai rendszert. Egyszer már eldöntöttem, hogy azokat a személyeket kell megtalálni, akik a legtöbbet tudnak hozzátenni ehhez a rendszerhez, és nem pedig azokat, akik különböző taktikai szerepköröket is be tudnak tölteni.”
Az Azzurri játékoskerete május 15-n kerül bejelentésre, míg a csapat első mérkőzésére június 10-n, Spanyolország ellen kerül sor.

www.football-italia.net