Recent comments

Friss Hírek

Inter: Militóé az idei Aranyszemetes-díj


Olaszországban hagyomány, hogy az év végén nemcsak a legjobbakat, hanem a legrosszabbnak tartott futballistát is megjutalmazzák. A Rai Radio2 Arany szemetes-díját a 2011-es esztendőben Diego Milito, az Inter csatára „érdemelte ki”, aki 17 hónap alatt jutott el odáig, hogy a Bajnokok Ligája-döntő hőséből az év nagy csalódását okozza.
A 2003 óta kiosztott díj történetében nem először „jutalmaztak” dél-amerikai futballistát a rádióhallgatók és az interneten szavazók, eddig azonban főként brazilokat tüntettek ki a nem éppen megtisztelő címmel.

Milito egyébként alig előzte meg a szavazáson Amaurit, a Juventus (a tavasszal Parma) gyakorlatilag még kispadmelegítőként sem használt csatárát. Az argentin 15.17 százalékkal, mintegy száz szavazattal előzte meg a voksok 14.64 százalékát begyűjtő brazilt.

Érdekesség, hogy a szavazók Milito mellett leginkább a Juventus tavaszi vesszőfutásában ludas futballistákat látták a legrosszabbnak: Amauri mellett Milos Kraszics (10.67 százalék), Felipe Melo (10.22) és Luca Toni (10.15) sem sok rajongót gyűjtött a 2011-es esztendőben.

Milito az aktuális szezonban kilenc bajnoki mérkőzésen szerepelt a nerazzurriban, és háromszor talált a kapuba.

NSO.hu