Recent comments

Friss Hírek

De Laurentis: Vissza kell szereznünk az elvesztegetett pontokat


Nápolyban a szezon elején nyíltan kijelentette a vezetőség, hogy az együttes első sorban a Bajnokok Ligájára fog koncentrálni, továbbjutást remélve csoportjából. Ennek meg is lett a gyümölcse, hiszen Walter Mazzarri együttese a Bayern München mögött csoport másodikként bejutott az egyenes kieséses szakaszba, kiütve ezzel a világ leggazdagabb tulajdonosával rendelkező angol Manchester Cityt. Ugyanakkor a BL remeklés a bajnokság rovására ment, az Azzurri rengeteg döntetlent halmozott fel, így a közvetlen élmezőnytől leszakadt a déli gárda.
Azonban most, hogy a következő Bajnokok Ligája találkozó csak februárban vár a Napolira, a klub elnöke, Aurelio De Laurentiis elvárja, hogy együttese elkezdje a felzárkózást a Serie A-ban.
„Most a Roma és a Genoa elleni mérkőzések várnak ránk és meg kell találnunk a módját, hogy a lehető legjobban zárjuk az évet. A téli szünet után továbbra is a bajnokságra fogunk koncentrálni, aztán kezdetét veszi számunkra a Coppa Italia és várjuk majd a Bajnokok Ligája küzdelmeit. Mindenekelőtt azonban vissza kell szereznünk az európai szereplésünk miatt elvesztegetett pontokat a Serie A-ban.”
A nápolyiak az APOEL Nicosia, Benfica, Arsenal, Chelsea, Real Madrid, Barcelona hatosból kapnak ellenfelet a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ám a presidente nem foglalkozik a pénteken esedékes sorsolással.
„Nem részesítem előnyben egyik együttest sem, számunkra bármilyen párosítás élmény lesz. Még a gyengébb csapatok is akadályt jelenthetnek, mint ahogyan legutóbb az Novarában is bebizonyosodott.” - nyilatkozta De Laurentis.
A Napoli a Serie A-ban 21 ponttal jelenleg az ötödik helyet foglalja el, ám a harmadik, illetve negyedik helyen pontegyenlőséggel álló Milan - Lazio duótól az Azzurri 7 egységgel van leszakadva.
azzuri.blog.hu