Recent comments

Friss Hírek

Milan: Az Arsenal is érdeklődik Pato iránt


Angol lapértesülések szerint  Arsene Wenger állítólag készen áll, hogy egy komoly és jelentős ajánlatot tegyen Patoért. A brazil az előző szezonban még a Milan (egyik) házi gólkirálya volt, de az idei ősz nem hozott neki sok szerencsét. Patot újabb sérülés és formahanyatlás kínozta, igazából nem tudott a kezdőcsapat biztos pontja lenni.  Úgy tűnik, jelenleg Ibra és Robinho is előrébb van Allegri rendszerében és akkor még nem is szóltunk arról a Tevezről, akit minden Milan-szurkoló tárt karokkal vár a csatársorba.
A fiatal brazilt egyszer, még 2007-ben már szerette volna leigazolni az Arsenal, de akkor Pato – egyebek mellett Leonardo, Ronaldo, Cafu és Kaká unszolására a Milant választotta az Internacional utáni csapatának.
Wenger most egy megbízható, gólerős csatárt keres Robin Van Persie társául. A francia menedzser szeretné, ha nagyobb variációs lehetősége lenne a támadóalakzat kialakításánál. Ráadásul úgy véli: Pato le tudná venni Van Persie válláról az irreális terheket (az Arsenal jelenlegi eredményessége szinte kizárólag a holland támadó formájától függ!).
Az Ágyúsok menedzsere most úgy érzi, hogy egy sikeres tranzakció sokat lendíthetne csapatán. Wenger szerint Pato leigazolása újra bajnokesélyessé tehetné a londoni klubot. Éppen ezért – az angol lapok szerint – az Arsenal első ajánlata 23 millió font (kb. 27,5 millió euró) lehet a 22 éves támadóért.
A Milan korábban – állítólag – ennek az összegnek a duplájáért sem engedte el Patót.
Azt sem szabad elhallgatni a hír kapcsán, hogy az Arsenal éppen a Milan ellen készül a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, s az ilyen jellegű hírek alkalmasak az ellenfél “összezavarására”.  A Milan és az Arsenal közt amúgy sem felhőtlen a transzfer-kapcsolat, hiszen az olasz sztárklub nem éppen barátságos körülmények közt “orozta el” a közelmúltban Flaminit az Ágyusoktól.
acmilan.hu