Recent comments

Friss Hírek

Totti: Piola csúcsa lebeg a szemem előt


Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Roma ikonja, Francesco Totti elmondása szerint megpróbálja beérni a liga örök-góllövőlistájának vezetőjét, Silvio Piolát, de tudja, hogy ez nagyon nehéz feladat, elmondása szerint még a bajnoki bronzérem megszerzése is esélyesebb.


Totti a Genoa elleni, 3–1-re megnyert mérkőzés első negyedórájának végén tizenegyesből szerezte meg a vezetést együttesének, ez a találat pedig már a 225. volt, amelyet a Serie A-ban szerzett – amivel Gunnar Nordahlhoz csatlakozott az örökranglista második helyén.

Az elsőhöz még „kicsit” kapaszkodnia kell a „farkasok” vezérének, ugyanis Silvio Piola 274 találattal áll az élen, így a 36 éves támadónak még 49 gólt kellene szereznie visszavonulása előtt az élre álláshoz.

„Piola beérése nem rajtam múlik – kezdte Totti. – Könnyebb lenne számunkra a harmadik helyen zárni a bajnokság végén.”

A Roma vasárnap esti sikerével 43 ponttal a 7. helyen áll a Serie A-ban, de a jelenlegi harmadik AC Milan előnye csak öt egység a fővárosi gárdával szemben.

„Piola csúcsa lebeg a szemem előtt, még ha tudom, hogy nagyon nehéz lenne őt beérni. Meglátjuk, hogy sikerül-e” – folytatta a Roma csapatkapitánya.

„Jelenleg folytatom, aztán ha egyszer megelőzöm, visszavonulok” – mondta mosolyogva.
A Roma ikonja ráadásul stílusosan, gyerekei szeme láttára érte be Nordahlt.

„Nem számítottam rá, hogy a stadionban lesznek, mivel az egész héten betegek voltak. Csodálatos élmény volt, és a mérkőzés végi ölelés örökre felejthetetlen momentum marad számomra” – tette hozzá Totti.

A gyerekek ráadásul készültek is a nagy eseményre, egy „Ez igen, Apa!” feliratú pólót adtak át a világbajnok játékosnak a mérkőzés után.


„Nem tudom, ki szervezte meg – mondta a pólóval kapcsolatban Totti. – Rögtönzött volt, a tudtom nélkül.”

Kevésbé vidám téma a „farkasok” háza táján, hogy a mérkőzés 39. percében le kellett cserélni a csapat bosnyák középpályását, Miralem Pjanicot, akinek aláfordult a bokája. 

A játékos valamelyest megkönnyebbülhet, az első vizsgálatok kizárták a törést, de további tesztekre kerül sor a duzzanat csökkenését követően, hogy kiderítsék, mennyire súlyos a sérülés.

forrás: NSO