Recent comments

Friss Hírek

Roura: Tiszta fejjel kell harcolnunk


A Barcelona hazai pályán próbálja meg ledolgozni kétgólos hátrányát a Milan ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi visszavágóján.


Jordi Roura, a katalánok megbízott edzője nem számít arra, hogy a vörös-feketék meglepik csapatát.

A katalánok behozhatatlannak tűnő 13 pontos előnnyel vezetik a spanyol bajnokságot, a Király Kupában már kiestek, így igazi tétet csak a BL hordoz a számukra. Abban a sorozatban viszont olasz riválisuk nagy meglepetésre 2-0-s előnyt szerzett hazai pályán, így az elmúlt hét év legdominánsabb csapata hatalmas kihívás előtt áll.

"Napok óta erre a meccsre készülünk. Ma még lesz egy edzésünk, azután döntök a kezdő tizenegyről. Néhány poszton illetően még kétséges, ki fog játszani" - nyilatkozta délutáni sajtótájékoztatóján Jordi Roura.

"Meg kell találnunk a helyes egyensúlyt az intenzitás, erő és sebesség között. A mérkőzés 90 percig tart, tiszta fejjel, egyenes vállakkal kell harcolnunk, nem szabad elveszítenünk az irányítást - figyelmeztetett a Tito Vilanovát helyettesítő szakember.

"Már említettem, hogy a játékosok különböző szinten vannak erőnlétileg, ez ingadozik a szezon során. Szerencsére mindenki egészséges, ami kicsit meg is nehezíti a dolgot, mert mindannyian megérdemelnék, hogy ott legyenek holnap a pályán. Ez különlegessé teszi a munkámat, hiszen a teljes csapatból válogathatok" - vázolta a helyzetet Roura.

A tréner hétvégén, a Deportivo La Coruna ellen 2-0-ra megnyert bajnokin a négyszeres aranylabdás Lionel Messit és további öt spanyol válogatott játékosát kevesebbet játszatta vagy pihentette.

"A rosszabb eredmények után egy hetet keményen végigdolgoztunk, a csapat jól reagált a helyzetre. A Milan nem fog meglepni minket. Nem tudom, milyen stílust fognak játszani, de úgy képzelem, a 2-0-s előnyüket fogják védeni."

forrás: hatharom.hu