Recent comments

Friss Hírek

Milan: Kötelező a győzelem a válogatott szünet előtt


A Milan vasárnap délután 15:00-kor fogadja a Palermo csapatát a Serie-A 29. fordulójának játéknapján.


A Milan jelenleg a bajnokság 3. helyén áll, két ponttal lemaradva a 2. helyezett Napolitól, valamint 11 ponttal az 1. Juventustól. A 4. helyezett Fiorentina csupán 3 pontra van a Milantól. A piros-feketék mérlege 28 mérkőzésen 15 győzelem, 6 döntetlen és 7 vereség, összesen 51 gyűjtött pont. A rúgott gólok száma 50, ehhez 32 kapott gól társul, ami +18 gólkülönbséget jelent. A Milan előző 5 bajnokijából 3-at megnyert (Genoa-Milan 0-2, Milan-Lazio 3-0, Milan-Parma 2-1) és 2-szer ikszelt (Inter-Milan 1-1, Cagliari-Milan 1-1).

A rossoneri hétközben lépett pályára a Bajnokok Ligája Nyolcaddöntőjében a Barcelona ellen. Az első mérkőzésen a San Siróban 2-0-s Milan siker született. A keddi visszavágón viszont a katalán együttes 4-0-ra legyőzte a 2007-es BL győztest, így 4-2-es összesítéssel a spanyolok jutottak tovább. Mint később kiderült, a francia Paris Saint-Germain lesz a Barca ellenfele a Negyeddöntőben.

Massimiliano Allegri, a csapat vezetőedzője kijelölte keretét. Nem áll rendelkezésre sérülés miatt Didac Vila, Nigel De Jong és Giampaolo Pazzini. Kevin Constant eltiltását tölti. Valamint ismeretlen okból Bartosz Salamon is kimaradt.

Íme a Milan kerete: Christian ABBIATI, Marco AMELIA, GABRIEL – Ignazio ABATE, Luca ANTONINI, Daniele BONERA, Mattia DE SCIGLIO, Philippe MEXÉS, Mario YEPES, Cristian ZACCARDO, Cristian ZAPATA – Massimo AMBROSINI, Kevin-Prince BOATENG, Mathieu FLAMINI, Riccardo MONTOLIVO, Sulley MUNTARI, Antonio NOCERINO, Bakaye TRAORÉ – Mario BALOTELLI, BOJAN Krkic, Stephan EL SHAARAWY, M’Baye NIANG, ROBINHO.

A várakozások szerint Allegri a jól bevált 4-3-3-mas felállásba küldi majd pályára játékosait. A kapuban Abbiati, a védelemben Abate, Mexés, Zapata és De Sciglio kezdhet. A középpályát Flamini, Montolivo, Muntari hármas alkothatja. A támadó Boateng, Balotelli és El Shaarawy lesz.

Íme a Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – Abate, Mexés, Zapata, De Sciglio – Flamini, Montolivo, Muntari – Boateng, Balotelli, El Shaarawy.

A Palermo 28 mérkőzésen mindössze 21 gyűjtött ponttal áll a tabella utolsó helyén. A szicíliaiak 3 győzelem mellett 12 döntetlent és 13 vereséget könyvelhetnek el, továbbá 23 gólt rúgtak, és 41-et kaptak. A Palermo 14 mérkőzés óta nem tudott nyerni a bajnokságban, utóbbi 5 meccsükből 1-et elveszítettek (Palermo-Siena 1-2) és 4-szer döntetleneztek (Torino-Palermo 0-0, Palermo-Genoa 0-0, Chievo-Palermo 1-1, Palermo-Pescara 1-1).

Giuseppe Sannino, a Palermo újonnan kinevezett edzője kijelölte 23 fős utazó keretét, melyben nem szerepel sérülés miatt Miccoli, Barreto, Dossena, Hernandez és Mantovani neve.

Íme a Palermo kerete: Francesco BENUSSI, Giacomo BRICHETTO, Stefano SORRENTINO – Salvatore ARONICA, Santiago GARCIA, Michel MORGANELLA, Ezequiel MUNOZ, NELSON, Steve VON BERGEN – Egidio ARÉVALO RIOS, ANSELMO, Massimo DONATI, Alejandro FAURLIN, Mauro Formica, Josip ILICIC, Jasmin KURTIC, Giulio SANSEVERINO, Nicolas VIOLA – Mauro BOSELLI, Paulo DYBALA, Diego FABBRINI, Mauricio SPERDUTI, CEPHAS MALELE.

A gazzetta.it szerint a Palermo 3-5-2-es taktikai hadrendben fog játszani. A kapuban Sorrentino, a védelemben Munoz, Von Bergen, Aronica hármas kezdhet. A középpálya Morganella, Rios, Donati, Kurtic és Garcia ötösből fog állni. A két támadó Dybala és Ilicic lesz.

Íme a Palermo várható kezdőcsapata: Sorrentino – Munoz, Von Bergen, Aronica – Morganella, Rios, Donati, Kurtic, Garcia – Dybala, Ilicic.

A két csapat összesen 64-szer találkozott egymással, amelyeken 35 Milan és 16 Palermo győzelem született, míg 13 alkalommal döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 102, a Palermo 51 találatot szerzett.

A bajnokság első felében, október 30-án a Stadio Renzo Barbera stadionban 2-2-es döntetlen született. A Milan góljait Montolivo és El Shaarawy, a hazaiakét Miccoli és Brienza szerezte.

A Serie-A-ban legutóbb 2011. március 19-én tudott nyerni a Palermo a Milan ellen, akkor 1-0-s Palermo győzelem született Szicíliában.

A mérkőzés játékvezetője Sebastiano Peruzzo lesz. A 33 éves játékvezető 2009. januárjában debütált a Serie-A-ban, és azóta 53 mérkőzést vezetett. A Milannak két mérkőzést vezetett, mind a két találkozón győzelem született. Peruzzo a Palermo csapatának hét mérkőzést vezetett, a mérleg 2 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség. Peruzzo a 2012/2013-mas idényben 11 Serie-A és 2 Olasz kupa mérkőzést vezetett, ezeken összesen 65 sárga és 4 piros lapot osztott ki.

A Milan utóbbi 7 hazai bajnoki mérkőzését megnyerte. Mario Balotelli nem léphetett pályára a Bajnokok Ligája Kiesési szakaszában, így ő vasárnapra erőnlétileg és mentálisan is kipihent lesz. A legutóbbi 6 hazai Milan bajnokin 2,5 gólnál több gól született.

forrás: acmilan.hu