Recent comments

Friss Hírek

Három góllal nyert a Milan a Lazio ellen


Az egész hétvége egyik legnagyobb slágere volt a szombati Milan–Lazio rangadó.



Nos, a rómaiak az első negyedóra után hátrányba kerültek, ez pedig megpecsételte sorsukat.

A tét nem kicsi, hiszen a Serie A negyedik és harmadik helyezettje feszül egymásnak, és még mindkét gárdának van esélye a bajnoki címre, bár az inkább csak matematikai, szóval leginkább a Bajnokok Ligája következő kiírásába igyekeznek bekerülni – vezettük fel az AC Milan és a Lazio mérkőzését.

Amely előtt az volt a legfontosabb kérdés, hogy mihez kezd a milánói csapat Mario Balotelli és Stephan El Shaarawy nélkül? Nos, El Shaarawy végül felépült, a kispadra szorítva a beugrani kész, szebb napokat is látott Robinhót. 

Egyébként „Fáraó” olyannyira meggyógyult, hogy az első három percben a Lazio kapusa, a mostanában világklasszisként védő Federico Marchetti kétszer is ziccerben mentett előle, a második után pedig Kevin-Prince Boateng közeli „kipattanózását” a gólvonalon mentette az öreg harcos, Giuseppe Biava. 

Az ellencsapást a Serie A nagy vándora, Antonio Candreva kézbesítette, de éppen a kapus kezéhez lőtt jó helyzetből. El Shaarawy nem sokra rá még jobb helyzetből fejelt a léc fölé (ha akkorát lenne képes emelkedni, mint elődjei közül Ruud Gullit vagy Oliver Bierhoff, bement volna), majd ők ketten lettek főszereplők: El Shaarawy húzott kapura egy cselsorozat közben, Antonio Candreva pedig buktatta, egy picit már a 16-oson belül: a Milan csak szabadrúgást kapott a büntető helyett, a tettes viszont büntetésként piros lapot! 

Ezt követően beálltak védekezni a kék mezes vendégek, de olyan szinten, hogy a 16-os előtt felsorakozó védők és az előttük áll középpályások összekeveredtek, és szó szerint egy kék sorfalat húztak Marchetti kapuja elé, aki úgy érezhette magát, mint Törpapa, amikor vezényli kis kékségeinek A jóság legyőzi a rosszat c. örökzöldet. 

Már úgy tűnt, kihúzza a szünetig a Lazio, de két védelmi hiba megpecsételte a rómaiak sorsát: előbb szabadon hagyták az agilis Giampaolo Pazzinit, akit egy ajándéklabdával is elláttak a kapu torkában (1–0), majd egy szöglet után fejelhetett a gólszerző, és Marchetti hiába védett bravúrral, a kipattanóra Kevin-Prince Boateng egyedül érkezett, és nem kegyelmezett: máris 2–0! 

Ahogyan azt várhattuk, a második félidőben a jövő héten Barcelonába látogató Milan a szünet után visszavett a tempóból, de a mérkőzés hangulata így is feszült maradt. A 60. percben Giampaolo Pazzini tett arról, hogy lecsillapodjanak a felek: Stefan Radu rossz felszabadítása után 22-ről kilőtte a bal alsót. 3–0.


Ezt követően előbb Pazzini, majd El Shaarawy hagyott ki helyzetet, majd a hajrára beállt Robinho is. A hazaiak ekkor már tartalékoltak, a vendégek pedig örültek, hogy megúszták újabb gól nélkül: győzelmével a Milan megelőzte, letaszította a dobogó alsó fokáról a Laziót.

Milan–Lazio 3–0
Gólszerző: Pazzini (40., 60.), K.-P. Boateng (44.)


forrás: NSO