Recent comments

Friss Hírek

Grande Palacio, történelmet író Totti, megbocsátást nyerő Cassano - lapszemle

Francesco Totti és a Catania otthonában fantasztikus feltámadást produkáló Inter uralta az olasz sportnapilapok hétfői címoldalait. 

A Roma csapatkapitánya a Tőzsér Dánielt 60 percig a soraiban tudó Genoa ellen pályafutása 225. Serie A-s gólját ünnepelhette, az Inter pedig kétgólos hátrányból nyert a Stadio Massiminóban. A Catania elleni fordítás hőse Rodrigo Palacio volt, aki két góllal és egy gólpasszal megnyerte a találkozót az Internek.

A Tuttosport nem felejtett el odaszúrni egyet az edzőjével összebalhézó Antonio Cassanónak, és a "Cassano, visto che StraInter?" vagyis "Cassano, láttad milyen fantasztikus volt az Inter?" címmel jelent meg.

"Bajnokok Ligáját érő hajrát vágott ki az Inter" - írta talán némileg túlzóan a Corriere dello Sport. A római székhelyű sportnapilap a duplázó Palacio képét tett ki első oldalára, és Andrea Stramaccionit idézte. "Ha így tudunk játszani, miért kell mindig veszekednünk egymással?" - mondta a 0-2-ről megnyert mérkőzés lefújása után, a 3. helytől 1 pont távolságra lévő Inter vezetőedzője. A legfrissebb hírek szerint a Cassano-féle botrány már a múlté, bár Stramaccioni nyilatkozatán érződött a csalódottság. Olasz sajtóinformációk szerint a milánóiak vezetősége megbocsát az edzőjével csúnyán összeszólalkozó labdarúgónak, így Cassano csütörtökön már pályára léphet az Európa Ligában.

A Catania elleni idegenbeli bajnokit a 8 gólnál és 12 gólpassznál járó játékos még kihagyta, de nélküle is volt egy nyerőembere az Internek: Rodrigo Palacio, aki két góllal és egy gólpasszal megnyerte a meccset csapatának. A győzelem értékét növeli, hogy az elmúlt napokban az olasz sajtó gyakran cikkezett arról, hogy az egyre jobb eredményeinek köszönhetően (az elmúlt 8 körben csak egy vereség), idén nem a biztos bennmaradás, hanem az Európa Liga lehet a Catania célja. Sőt, a Corriere dello Sport már szóba hozta is hozta Rolando Maran vezetőedzőt a Napolival.

"Óriási, mint egy palota" - írta némi szójátékkal a spanyol palacio szó jelentésére utalva a hétfői La Gazzetta dello Sport. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap természetesen a 2 góllal záró argentin csatárt választotta a meccs emberének. Palacio a kiválónak számító 8-as osztályzatot kapta a szaklaptól, de Handanovic és Cambiasso is jól teljesítők közé került. Remek taktikai meglátásai miatt Stramaccioni az ugyancsak nagyon erős 7-es osztályzattal zárt.

"Vannak edzők, akik egyszerűen olvassák a játékot. Stramaccioni fantasztikusan szervezte át a csapatát, ez pedig győzelmet ért. Most már csak a kezdőcsapatot kellene eltalálnia" – értékelte az Inter szakvezetőjét a Gazzetta, amely "Totti történelmet írt" címmel már első oldalán megemlékezett a Roma csapatkapitányáról.

Vasárnap este Francesco Totti a Genoa 3-1-es legyőzése alkalmával megszerezte 225. gólját a Serie A-ban. Így utolérte az örökranglista második helyén a legendása Gunnar Nordahlt. A könnyedén megnyert mérkőzés után az irányító egy a gyerekeitől kapott "Sei forte papá" vagyis "Apa, te vagy a legügyesebb" feliratú pólóval ünnepelt.

forrás: hatharom.hu