Recent comments

Friss Hírek

Gilardino: A 2014-es Vb-n szeretnék játszani


A Bologna csatára azt tűzte ki célul maga elé, hogy 2014-ben az olasz keret tagjaként utazzon a brazíliai világbajnokságra.


Ehhez nagy mennyiségű gólt kell még szereznie, és nem kis konkurenciával kell megküzdenie, de áll elébe. És hogy 2014 után se maradjon célok nélkül, kitűzte: előre a 200 gólért!
 
 „Újra elkezdtem gólokat szerezni, és ez bizonyos haszonnal jár, például itt a nemzeti csapat. Csodálatos lenne, ha a harmadik világbajnokságomon tudnék játszani. Keményen kell dolgoznom, hogy felkészüljek. De most csak a következő meccsre koncentrálok.” – mondta Gilardino, aki a Bologna mezében idén 27 meccsen 11-szer volt eredményes.

2006-ban és 2010-ben már tagja volt az olasz válogatottnak, és 2006-ban meg is nyerte a sorozatot. Toni mellett akkor a válogatott legfontosabb csatára volt, most azonban erre kicsi az esélye, bár másfél éve még van, hogy bizonyítson.

Bár már 30 éve, úgy érzi, még sok ideje van, és szeretne Totti nyomába eredni:

„Még van hátra több mint öt szezonom, ezt Totti példája mutatja. Nem akarom abbahagyni, még sok évet szeretnék Olaszországban játszani, hogy meglegyen a 200 gól.”

Talán nem is elérhetetlen számára ez a mennyiség, ugyanis már 155-nél jár – ha pedig valóban még 5 szezont játszik az idein kívül, akkor ez alatt az idő alatt elég 9 gólt szereznie egy idényben (ha idén egyáltalán nem talál már be, de ennek kicsi a valószínűsége).

forrás: azzurri.co.hu