Recent comments

Friss Hírek

Conte: Velünk legyetek, ne mások ellen


Saját csapata szurkolóihoz intézett üzenetet Antonio Conte a Juventus ma esti, bolognai fellépése előtt.


A vezetőedző azt kérte a szurkolóktól, hogy úgy szurkoljanak, ahogy az elvárható, azaz a csapatot támogassák, ne az ellenfeleket szidalmazzák. A Zebrákat a múltban többször is megbüntették szurkolóik miatt, legutóbb a Balotellit ért rasszista inzultusok miatt kellett pénzbüntetést fizetniük.
 
"Nem akarok zárt kapuk mögött játszani néhány idióta miatt." - foglalta össze véleményét tömören és nyersen Antonio Conte.

A Serie A-ban újfent elharapózó rasszista szurkolói megnyilvánulások ellen azzal próbálnak tenni a csapatok, hogy a hétvégi meccsek előtt minden klub csapatkapitánya felolvas majd egy üzenetet a szurkolóinak, amelyben kulturált szurkolásra fogja megkérni őket.

"Arra kérem a szurkolókat, hogy koncentráljanak csak és kizárólag a saját csapatunkra, mert nincs csodálatosabb érzés annál, amikor hallom őket énekelni a Juventusért, amikor hallom, hogy milyen büszkék arra, amit csinálunk." - nyilatkozott a szakvezető a Tuttosportnak.

"Amikor azonban egy másik csapatról énekelnek, annak semmi köze hozzánk, az nem rólunk szól, és ez szomorú."

"Azt gondolom, a világ összes stadionjában minden szurkolónak arra kéne összpontosítania, hogy a saját csapatát támogassa. Remélem, hogy nem kerül sor több ilyen ronda ügyre, mert nem szeretnék zárt kapuk mögött játszani csupán néhány idióta miatt."

"Rendkívül káros lenne - főleg a bajnokságnak ebben a kritikus szakaszában - ha kapnánk egy ilyen tiltást egy hazai meccsünkre. Mindig azt mondtam, hogy számunkra a rajongók jelentik a 12. embert, sőt, néha a 13.-at is. Szeretném ha ez ténylegesen így maradna."

A torinóiak ugyan ma este és a következő fordulóban is idegenben fognak játszani, de szurkolóik kisebb számban természetesen jelen lesznek ezeken az összecsapásokon is.

forrás: azzurri.co.hu