Recent comments

Friss Hírek

Conte: Semmi okom a távozásra


A foci egyik érdekes oldala, hogy mikor egy csapatnak jól megy, valaki mindig megpróbálja ezt felborítani. Így születtek meg a Conte távozásával kapcsolatos pletykák is, legalábbis a vezetőedző a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón tagadta az efféle híreszteléseket.


„A legkisebb lehetőségét sem látom a szezon végi távozásomnak. Továbbra is jól esik a különféle külföldi csapatok érdeklődéséről hallani, ez igaz rám, a játékosokra, az egész csapatra. Ez kell, hogy a lökést adja ahhoz, hogy tovább dolgozzunk. Mindannyiunknak meg van a saját útja, az enyém tavaly kezdődött, mikor Andrea Agnelli engem akart a Juventus kispadjára ültetni. Egy olyan edzőbe vetette a bizalmát, akinek akkor kellett megmutatnia, hogy készen áll egy nagy csapatot is vezetni. Nagyon hálás vagyok neki ezért, emellett jó kapcsolatot ápolok vele és Marottával is, szóval tényleg semmi lehetőségét nem látom a távozásomnak.”

A témánál maradva az egészen biztos, hogy Conte nem tudna egy olyan nagy csapatnál dolgozni, mely minden átigazolási szezon során több 100 millió eurót fektet új játékosok vásárlásába, Conte filozófiája nem erről szól.

„Már így is egy olyan csapatnál vagyok, melynek ugyanolyan jó a megítélése Európában, mint a többi nagynak. A saját utunkat járjuk azonban, tisztában vagyunk az üzlet gazdasági nehézségeivel, az egész ország problémáival, melyek a mi lehetőségeinket is leszűkítik. Folyamatosan hallom, hogy arról beszélnek, hogy a Juventus képes idén megnyerni a bajnokságot és a BL-t is egyszerre. De kérdem én: mikor is kezdtünk el dolgozni? Persze, ha lett volna 150 milliónk átigazolásokra, akkor nagyobb lenne a felelősség most rajtam, akkor mondhatnák, hogy nyerhetünk Európában, de a valóság az, hogy a mi fejlődésünk fokozatosan megy majd végbe, szem előtt tartva a dolgok gazdasági nehézségeit is, nem úgy, mint sok másik klub esetében. A mi célunk, hogy megvédjük a bajnoki címünket Olaszországban, már ez is egy különleges tett lenne. Az szeretném persze, hogy a szurkolók megőrizzék tavalyi lelkesedésüket, akkor nagyon nagy lökést adtak számunkra, ha viszont minden tettünk már rutinszerűvé válna, akkor kezdődnének a problémák. Nem akarunk és nem szabad becsapnunk senkit. Amit ígérhetünk az az, hogy kemény dolgozunk és a sok áldozatot hozunk azért, hogy a lehető legmagasabbra érjünk fel.”

Rátérve a bajnokságra, Conte a mai mérkőzéssel kapcsolatos információkkal is szolgált.

„Vasárnap a Cataniával, a szezon egyik meglepetéscsapatával találkozunk. Elszántságra és koncentrációra lesz szükségünk, remélem, hogy a közönségünk is ad majd egy lökést. 

Életveszélyes lenne pontokat hullajtanunk a bajnokság ezen szakaszában, a lehető legjobb mentalitással kell megközelítenünk a holnapi mérkőzést. A bajnokság még nyitott és biztos vagyok benne, hogy többen is a „remontadat”, a visszatérést tűzték ki maguk elé. A spanyolt mindössze utalásnak szántam a Milan spanyolországi kirándulására a hét közepén, a Barcelonával játszanak ugye. Galliani szerint már megnyertük a scudettot, Allegri csak 99%-osan biztos ebben… Ez jelenti azt, hogy még bíznak egy elképesztő feltámadásban. Még hátra van ráadásul az egymás elleni bajnoki, minden lehetséges tehát még a Milannak, a Napolinak és a Lazionak is.”

Azonban amennyiben a Milannak is sikerülne kiharcolnia a BL negyeddöntőjébe jutást, az belőlük is jelentős energiát emészthetne fel a bajnokságot illetően.

„Az európai porond azonban pozitív energiát is ad egy csapatnak, a nagy csapatok elleni küzdelem az, ami a tudatosságot és a meggyőződést növelheti a fejekben. Persze fizikailag és idegileg is sokat kivehet a játékosokból, de ezt igyekszünk kordában tartani az edzések során.”

Természetesen a holnapi felállással kapcsolatos kérdés sem maradhatott el, Conte azonban sokat nem árult el a taktikáról, bár sok merítési lehetősége akad.

„Ez így van, mindenki egészséges. Az edzéseken gyakorolt különböző taktikai szituációknál nyújtott teljesítményük alapján választok majd, hasonlóakra számíthatunk ugyanis holnap is. Ha egy olyan feltolt védelemmel játszó csapattal találkozunk, mint amilyen a Celtic is volt, akkor az üres területekre való mozgás a legfontosabb feladat, ehhez meg megvannak a megfelelő csatárjaink, például Matri, aki ennek egy igaz művészévé vált. Ha viszont egy 11 emberrel védekező csapattal állunk szemben, hasznosabb a technikásabb, egy az egy elleni szituációkat jobban megoldó csatárokra támaszkodni.”

Egy csatár hiányzott az elmúlt hetekben, most már azonban ismét számíthat Conte Nicolas Anelka játékára is.

„Anelka a lehető legjobban illeszkedett bele a rendszerünkbe. Hátproblémái miatt azonban 10 napra kidőlt, ez hátráltatta a taktikai és a fizikai fejlődését is, csütörtök óta viszont ismét velünk edz. Ő is növeli a merítési lehetőségeimet a csatárok terén, szükség lesz még a segítségére a bajnokságban és a BL-ben is.”

forrás: Juventusfc.hu