Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nem ma este ér véget a bajnokság


A Bianconeri edzője elítélte korábbi megnyilvánulását a játékvezetés irányába, valamint elmondta, hogy a pénteki mérkőzés nem lesz döntő a bajnokság szempontjából.


Antonio Conte megígérte, hogy a Juventus támadólag fog fellépni a Napoli ellen péntek este.

A Bianconeri 6 ponttal vezeti a tabellát az Azzurri előtt, azonban egy esetleges vereséggel a San Paolo-ban újra nyitottá válna a bajnokság, ennek ellenére a regnáló bajnok edzője elutasította annak lehetőségét, hogy a védekezésre helyezzék a hangsúlyt.

„A mi stílusunk otthon is és idegenben is ugyanaz. Törekszünk az aktív támadófutballra.”

„Van amikor ez sikerül, van amikor az ellenfelünk nem enged minket játszani, azonban a Sao Paolo-ban mi akarjuk irányítani a játék menetét.”

Walter Mazzari csapata sokakat meglepett azzal, hogy képes lépést tartani a torinóiakkal – igaz, ehhez a Juventus januári mélypontja is kellett –, azonban Conte dicsérte pénteki ellenfelük játékerejét.

„Úgy vágtunk neki a tavalyi szezonnak, hogy előtte zsinórban csupán a hetedik helyre tudtunk odaérni, miközben a Napoli a Bajnokok Ligájában is játszott. Most, hogy a mi mellkasunkon díszeleg a bajnoki pajzs, a szerepek felcserélődtek.”

„Ennek ellenére erősödtek a nyáron és januárban is, nyugodtan pályázhatnak a bajnoki címre. Idő előtt távozni kényszerültek a kupából és az Európa Ligából, azonban így nyugodtan koncentrálhatnak a Serie A-ra.”

Conte nehezményezte, hogy a ma esti rangadó előtt túl sokat foglalkoznak a játékvezetővel, Daniele Orsato-val.

„Nem szép dolog ennyit beszélni a játékvezetőkről. Szégyen, hogy az emberek mindig találnak valamit velük kapcsolatban, amivel vitát lehet indítani.”

„Hiszünk a játékvezetőkben, tudjuk, hogy ők is emberek, és mint olyanok hibázhatnak is olykor és néha ezek a hibák túl sok érzelmet váltanak ki, ahogy tették ezt velem is. Megtörtént és meg is fizettem érte, ettől függetlenül undorító dolog, ha valaki elkezd célozgatni dolgokra.”

A 43 éves mester elutasította azt a feltevést, miszerint a bajnokság kimenetele szempontjából döntő jelentőséggel bírna a mérkőzés.

„Ez is egy mérkőzés a sok közül, amit meg kell nyernünk, hogy miénk legyen a bajnoki cím, hiszen a bajnokság nem ma este ér véget.”

„Hasonlóan fontos mérkőzések következnek ez után, úgy mint a Milan, az Inter vagy éppen a Lazio elleni. Ennek a mérkőzésnek csak azért van ekkora visszhangja, mert két szem előtt lévő csapat találkozik.”

forrás: Juventusfc.hu