Recent comments

Friss Hírek

Conte: Jó teszt lesz


Bár a nyolcaddöntő odavágóján a Juventus igen kényelmes helyzetbe hozta magát, Antonio Conte továbbra sem tekinti lefutottnak a párharcot.


„Az első mérkőzés után igen sokan úgy vélik, hogy megvan a párharc továbbjutója, de ha egy csapat nem a megfelelő hozzáállással lép pályára, mindig történhetnek meglepetések, különösen a kemény fizikai focit játszó Celtic ellen, akik az állított helyzetekből is nagy veszélyt tudnak jelenteni a kapunkra. 

A továbbjutó kiléte 180 percnyi játék után dől el, a még előttünk álló 90 perc során pedig egy erős és büszke csapattal nézünk majd farkasszemet, akik mindent megtesznek majd az odavágó eredményének szépítéséért.

Szóval muszáj lesz mindent beleadnunk. Ez egy jó teszt lesz mindenki számára, kezdve magammal. Tudjuk, hogy mennyit dolgoztunk azért, hogy idáig eljussunk, most kezünkben a lehetőség, hogy még tovább menjünk, ezt szeretnénk is véghezvinni.”

Conte általában nem az a típus, aki már előre tervez, mindig csak a következő megmérettetésre koncentrál. Most azonban a három sárgalaposát, Lichtsteinert, Marchisiot és Vidalt is pihentetheti, ugyanis amennyiben még egy lapot kapnának, ki kellene hagyniuk a negyeddöntő első mérkőzését.

„Mérlegelni fogjuk a helyzetet, tudjuk, hogy ezek a figyelmeztetések még a következő körben is érvényben maradnak. Mindenki számára adott az a lehetőség, hogy játsszon vagy pihenjen, az edzéseken fogjuk felmérni az állapotukat. Sokszor hallom, hogy rotálnom kéne a játékosaimat: ha így teszek, az csak azért lehet, mert úgy vélem, tőlük kapom a legnagyobb garanciát a sikerre a pályán.”

Lennon, a Celtic edzője az odavágó után bírálta a játékvezetők tevékenységét, véleménye szerint a sok állított szituációnál a Juventus játékosai túl messzire mentek az emberfogást illetően, a Celtic csapata még panaszt is be akart nyújtani az UEFÁ-nak.

„Ha Lennon panaszkodik a bírók miatt, Olaszországban kéne edzősködnie…” – mosolygott Conte. „A viccet félretéve nagyszerű munkát végez a Celticnél, jó csapatot rakott össze. Ha viszont belemegyek az előző mérkőzés elemzésébe, mindig arra lyukadok ki, hogy minden szögletüknél Hooper egy kis területen állta útját a mi kapusunknak. A szabályok szerint abban a zónában nem lehet a kapushoz érni, így minden esetben nekünk kellett, hogy szabadrúgást ítéljenek. Inkább beszéljünk a futballról és a játékosokról.”

A BL-t félretéve Conte Galliani kijelentésére is reagált, a Milan sportigazgatója ugyanis kijelentette, hogy a Juventus már megnyerte ezt a bajnokságot.

„Ez egy tökéletes indok, hogy miért is kell még jobban koncentrálnunk. Egy évvel ezelőtt a Milan szinte már megnyerte a scudettot, ebből kiindulva mondom, hogy továbbra is figyelnünk kell. Nekik is meg volt a lehetőségük, hogy nyerjenek, mégis elbukták. Ez kell, hogy példaként álljon előttünk.

Köszönöm a bizalmat azonban Gallianinak, tudom, hogy legbelül ő is Juventus drukker, és ha mi nyernénk, akkor is elégedett lenne” – fejezte be mosolyogva Conte.

forrás: Juventusfc.hu