Recent comments

Friss Hírek

ALEX: Nagyon eltökélt vagyok

Az AC Milanban folytatja pályafutását az egykori brazil válogatott védő, Alex, aki az elmúlt két évben a francia Paris Saint-Germain együttesét erősítette.


A 31 éves Alex a brazil Santosban kezdte profi karrierjét, majd 2004-ben leigazolta őt a Chelsea együttese. A londoni klubnál azonban kezdetben nem számoltak vele, így három évig a holland PSV Eindhoven csapatában játszott. 2007-ben visszatért a Stamford Bridge-re, ahonnan 2012-ben igazolt el a PSG-hez. A Szajna-parti alakulattal többek között két bajnoki címet szerzett, honfitársával, Thiago Silvával kiváló belső védőpárost alkottak.

A PSG azonban nemrégiben szerződtette a Chelsea-től a szintén brazil David Luizt, így a 31 éves Alex a továbblépés mellett döntött.

"Nagyon örülök, hogy itt lehetek, nagyon eltökélt vagyok. Boldogsággal tölt el, hogy egy olyan nagy csapathoz csatlakozhatok, mint amilyen a Milan. Az első benyomások fantasztikusak, minden remekül szervezett. Egészen az orvosi vizsgálatig Adriano Galliani úrral voltam, sokat beszélgettünk, izgatott vagyok” - nyilatkozta a piros-feketék hivatalos honlapjának Alex, aki a következő idényben bajnoki címhez segítené a lombardiaiakat. "Milannak úgy kell kezdenie a szezont, hogy végül elérjük a kulcsfontosságú pozíciókat, amit megérdemel ez a klub. Ez pedig a Bajnokok Ligája. Továbbá harcolnunk kell a bajnoki címért is a Bajnokok Ligájába való visszajutás mellett”.

Alex 92 meccsen lépett pályára a PSG színeiben, ezalatt kilenc gólt is szerzett. Különösen veszélyesek bombaerős szabadrúgásai és a pontrúgásoknál is rendre jól érkezik a kapu elé. A transfermarkt.de szerint a 31 éves hátvéd piaci értéke 5,5 millió euró között mozog.

 forrás: hatharom.com