Recent comments

Friss Hírek

VB 2014: Olaszország – Uruguay beharangozó

Igazi csúcsrangadó következik a világbajnokságon, ha a múltra tekintünk vissza akkor a négyszeres világbajnok játszik a már duplázó VB győztessel. 


Ha a közelmúltra tekintünk vissza a Konföderációs Kupa bronzmeccsén Olaszország büntetőkkel múlta felül az elbi celestét.

Érdemes megnézni az egy évvel ezelőtti csapat összeállításokat és azt láthatjuk, hogy Uruguay maga az állandóság, szinte minden poszton ugyanazok szerepeltek, de mára Forlan a kispadra szorult. A taljánok már ezt nem mondhatják el magukról, de ez nem jelent semmit. 

A mai összecsapás legfontosabb üzenete, hogy Uruguay csak és kizárólag valamilyen győzelemmel léphet tovább a csoportból, minden más eredmény az olaszoknak jó. Még egy apró visszautalás a múltra, az olaszok általában bukdácsolnak a csoportmérkőzéseken, szinte mindig remeg a léc – van amikor leverik -, de nagy általánosságban kijelenthető, hogy megtanultak már ezzel a helyzettel élni. Az uruk pedig pont a kiforrott csapatuk miatt képesek nehéz helyzetből is feltápászkodni, így a mai találkozó abszolút kétesélyes a továbbjutás szempontjából. Egy biztosan kijelenthető, hogy sok gól nem lesz, mert ez nem illik a taktikus labdarúgás játszó Prandelli alakulathoz. 

Feltűnő, hogy az olasz kapitány mára elővette a Juventus háromvédős rendszerét és ehhez Juve játékosok kellenek, így a teljes védelem és a kapocs Pirlo adja a cementet a csapatnak, a többit majd meglátjuk.  A másik oldalon ott a világ talán legjobb ékpárja, akiket külön-külön folyamatos ellenőrzés alá kell vonni, mert ha kiszabadulnak úgy járhat az ellenfél, mint Anglia.

Várható összeállítások

OLASZORSZÁG: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini –  Darmian, Verratti, Pirlo,Marchisio, de Sciglio – Immobile,  Balotelli.Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli

URUGUAY: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín, Á. Pereira – Á. González, Arévalo Ríos, Lodeiro, Cr. Rodríguez – Cavani, L. Suárez  Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez

forrás: foci-live.hu